Jasno
18°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
V Brne sa zrazila električka s trolejbusom. Na mieste je minimálne 40 zranených
Zdielať na

V Brne sa zrazila električka s trolejbusom. Na mieste je minimálne 40 zranených

Zdroj: HZS Jihomoravského kraje

BRNO / V centre Brna sa zrazil trolejbus s električkou, na mieste je podľa záchrannej služby predbežne 40 zranených ľudí, z toho päť ťažko. ČTK to povedala hovorkyňa záchrannej služby Michaela Bothová. Podľa profilu hasičov na twitteri je až 40 zranených. V električke bol s najväčšou pravdepodobnosťou len vodič.

Nehoda sa stala na križovatke Masné a Křenovej ulice, Křenová je v mieste nehody uzavretá. "Evidujeme päť ťažko zranených a asi 40 ľahko. Čísla sú ale predbežné," uviedla Bothová. Hovorkyňa doplnila, že na mieste má záchranná služba štyri posádky bez lekára, dve posádky s lekárom, inšpektora prevádzky a štyri vozy prevozovej služby. "Ide o mimoriadnu udalosť druhého stupňa, operátorky zaktivovali traumaplán. Počet zranených s najväčšou pravdepodobnosťou nie je finálny," doplnila hovorkyňa.

Druhý stupeň traumatologického plánu sa vyhlasuje pri počte zranených medzi 11 až 100. Plán stanovuje predovšetkým činnosť výjazdových skupín zdravotníckej záchrannej služby na mieso, spôsob transportu postihnutých do zdravotníckych zariadení a zoznam týchto zariadení. Cieľom je efektívne pomôcť čo možno najväčšiemu počtu postihnutých.

https://twitter.com/DPMBofficial/status/1112688258624995328

"Doprava na ulici Chrenová bude, predpokladám, minimálne na dve hodiny uzavretá, náhradná autobusová doprava je vedená okolitými ulicami," povedala hovorkyňa dopravného podniku Hana Tomaštíková. Doplnila, že u električky, ktorej vodič bol zranený, išlo o služobnú jazdu, išla z centra. Trolejbusová linka 33 išla do centra.

Podľa hovorcu dráhovej inšpekcie Martina Drápala išlo o čelný stret. "Pri nehode boli podľa doterajších odhadov zranené desiatky osôb z trolejbusu a prvotne bola škoda odhadnutá na viac ako milión korún. Železničná inšpekcia vyšetruje príčiny a okolnosti mimoriadnej udalosti v mieste jej vzniku," uviedol hovorca.

https://twitter.com/VIKTRCZ/status/1112712349230747648

Súvisiace články

Najčítanejšie správy