Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Súd rozhodol o predĺžení väzby Mariana Kočnera v kauze Zmenky
Zdielať na

Súd rozhodol o predĺžení väzby Mariana Kočnera v kauze Zmenky

Archívne video

PEZINOK / Špecializovaný trestný súd rozhodol o opodstatnení väzby pre Kočnera v ekonomickej kauze známej ako “Zmenky”.

Podľa zistení TV JOJ dozorový prokurátor, pre ktorého odôvodnenia sa Kočner vlani v lete nakoniec dostal do preventívnej a neskôr aj kolúznej väzby, žiada dopoludnia pre Kočnera aj útekovú väzbu. Podľa uznesenia o obvinení Mariana Kočnera, ktoré má TV JOJ k dispozícii, mohol plánovať útek do cudziny, keďže mal mať informácie, že sa chystá jeho zadržanie a ďalšie trestné stíhania. 

noviny.sk

​"Súd konštatoval, že naďalej zostávajú dôvody väzby, teda väzby kolúznej a preventívnej a súd bude ďalej konať v tejto trestnej veci. Podával som podnet súdu, v tomto smere súd útekovú väzbu nevidel," informoval po pojednávaní prokurátor Ján Šanta. Podľa jeho slov o akom si porušovaní práv obvineného hovorí obhajca od samého začiatku. "Nikto, ani ja, ani súdy žiadne porušenia práva na obhajobu nevideli a ani nevidíme," dodal Šanta. Obhajcovia si dali v tejto veci urobiť nový posudok. "Obhajcovia prezentovali nové dôkazy. Mne takéto dôkazy doručené neboli. Má ísť o nové znalecké posudky k veku papiera," hovorí Šanta. Strany proti tomuto rozhodnutiu podali sťažnosť. 

"V tomto prípade hrozí Marianovi Kočnerovi trest c rozpätí od 12 do 20 rokov," uviedol prokurátor. Obhajoba si podľa prokurátorových slov myslí, že je možné nahradiť väzbu technickými prostriedkami. "Takzvaným náramkom. To je z môjho pohľadu absolútne, ale absolútne neprijateľné."

"Dali sme to na výber, ako jedna z možností, ktorá by celkom bezpečne splnila účel väzby a splnila akejkoľvek ďalšej obave povedzme v pokračovaní trestnej činnosti," uviedol Kočnerov zástupca Marek Para. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy