Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Peter Šufliarsky: Odpovede na správy od Mariana Kočnera boli prejavom mojej slušnosti a profesionality
Zdielať na

Peter Šufliarsky: Odpovede na správy od Mariana Kočnera boli prejavom mojej slušnosti a profesionality

BRATISLAVA / Prvý námestník generálneho prokurátora Peter Šufliarsky sa vyjadril k otázkam komunikácie medzi ním a Marianom Kočnerom, ktorú len pol hodinu predtým kritizoval poslanec Igor Matovič prostredníctvom tlačovej besedy.

"Som prokurátorom takmer 24 rokov a vykonával som túto funkciu slušne, zákonne a spravodlivo. Ako prokurátor som bol opakovanie cieľom atakov páchateľov trestných činov, rôznych vyhrážok, aj opakovaných snáh o moju likvidáciu," uviedol Peter Šufliarsky. Avšak ako sám dodal, bral to ako súčasť svojho pracovného zaradenia a postavenia. "Dnes som ale predmetom atakov aj zo strany politikov. Ide o môj vzťah s osobou Mariana Kočnera. Opakovane som sa vyjadril, že som nemal a ani nemám priateľský, nepriateľský, rodinný, príbuzenský ani finančný vzťah. Bol som medzi prvými prokurátormi, ktorí tejto osobe išli po krku," dodal generálny prokurátor. 

​Šufliarsky svoju komunikáciu s Marianom Kočnerom priznáva a upresnil, že to bolo len od januára do júla v roku 2017. "Vždy bola komunikácia iniciovaná osobou Mariana Kočnera. Moje odpovede boli prejavom mojej slušnosti a profesionality," povedal prokurátor. 

​Prvý námestník generálneho prokurátora sa vyjadril aj k samotnej komunikácii. "Ide o dôkaz v trestnej veci prípravy mojej fyzickej likvidácie. Táto komunikácia nesúvisí so skutkom usmrtenia Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Ale každý by mal spozornieť ak je pripravená fyzická likvidácia prokurátora. Niektorí ľudia, politici, majú na cenu ľudského života odlišný názor a chcú robiť politické hry. Rozhodol som sa zverejniť komunikáciu medzi mnou a Marianom Kočnerom, napriek tomu, že môže sťažiť objasnenie motívu v prípade mojej vraždy viacerými osobami," vyjadril sa Peter Šufliarsky.

Podľa Petra Šufliarskeho politici, ktorí disponujú touto komunikaciou, ju nemajú legálne a porušujú flagrantným spôsobom zákony. "V snahe o zverejnenie komunikácie vyjadrujú cynický postoj k môjmu životu," dodal prokurátor. K vyhláseniu poslanca Igora Matoviča sa vôbec nechcel vyjadriť, keďže podľa Petra Šufliarskeho nespĺňa atribúty slušnosti a profesionality ústavného činiteľa. 

Námestník generálneho prokurátora Peter Šufliarsky sa na záver rozhodol poskytnúť komunikáciu: "Ja vám komunikáciu poskytnem. Poprosím vás, aby ste mailom kontaktovali hovorkyňu, uvediete tam meno, priezvisko a kontakt a ja danej osobe udelím súhlas so zverejnením komunikácie. Potrebujem mať doklad, že sa disponuje s touto komunikáciou v súlade so zákonom."

Súvisiace články

Najčítanejšie správy