Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Generálny prokurátor sa zaoberá SMS správami medzi Kočnerom a Petrom Šufliarskym
Zdielať na

Generálny prokurátor sa zaoberá SMS správami medzi Kočnerom a Petrom Šufliarskym

BRATISLAVA / Generálny prokurátor Jaromír Čižnár sa zaoberá SMS komunikáciou medzi 1. námestníkom generálnej prokuratúry Petrom Šufliarskym a obvineným z vraždy Marianom Kočnerom. Potvrdila to hovorkyňa generálnej prokuratúry Andrea Predajňová.

"Generálny prokurátor SR Jaromír Čižnár hneď po návrate zo zahraničia, kontaktoval dozorového prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry so žiadosťou, aby sa ešte v pondelok s ním stretol a predložil mu inkriminovanú komunikáciu medzi prvým námestníkom generálneho prokurátora a M. K. Dozorový prokurátor ÚŠP oznámil, že v tento deň (teda v pondelok 25.3.2019) sa z dôvodu naplánovaných úkonov nemôže stretnutia zúčastniť. Stretnutie bolo teda dohodnuté na stredu t. j. 27.3.2019 z dôvodu, že generálny prokurátor v utorok absolvoval dlhodobo naplánované kontrolné lekárske vyšetrenie," uviedla hovorkyňa generálnej prokuratúry Andrea Predajňová.

Stretnutie sa uskutočnilo v stredu a trvalo niekoľko hodín. "Obaja sa zhodli, že pracovné stretnutie bude pokračovať i dnes z dôvodu, že dozorový prokurátor ÚŠP verifikuje prostredníctvom šéfa vyšetrovacieho tímu, či komunikácia, ktorá sa nachádza v spise je kompletná. Následne generálny prokurátor rozhodne. Teda nie je pravdou, že sa vecou nezaoberá," uviedla Predajňová. 

Pozrite si tlačovku Petra Šufliarskeho z januára 2019. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy