Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Andruskó podľa zdroja TV JOJ vypovedal na NAKA v súvislosti so smrťou bývalej redaktorky KRIMI Leony Kočkovičovej-Fučíkovej
Zdielať na

Andruskó podľa zdroja TV JOJ vypovedal na NAKA v súvislosti so smrťou bývalej redaktorky KRIMI Leony Kočkovičovej-Fučíkovej

NITRA / Zoltán Andruskó od rána vypovedal na NAKA v Nitre. Podľa zdroja TV JOJ súvisela jeho výpoveď so smrťou bývalej redaktorky KRIMI Leony Kočkovičovej Fučíkovej. Zoltán Andruskó už v predchádzajúcej výpovedi uviedol, že Leona Kočkovičová Fučíková bola podľa jeho vedomosti otrávená. Táto informácia je súčasťou uznesenia o obvinení Mariana Kočnera, ktoré má televízia JOJ k dispozícii.

Tomáša Szabóa a Zoltána Andruskóa priviedli ozbrojení kukláči do pobočky Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) v Nitre ráno okolo 9 hodiny.
Tomáš Szabó, ktorý v prípade vraždy novinára a snúbenice figuruje ako strelec, pred vyšetrovateľmi nestrávil ani hodinu, zvolil tú istú taktiku ,ako na začiatku.

Podľa právničky Ivany Kochanskej sa až vo štvrtok dozvedel, že okrem obvinenia z obzvlášť závažného zločinu vraždy má na krku aj prečin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania zo zbraňami. "Môj klient vypovedal vo vzťahu obvinenia Mariana Kočnera, ale využili sme právo a nevypovedali k veci. Zahlásili sme sťažnosť a odôvodníme ju do troch dní (k obvineniu z nedovoleného ozbrojovania, pozn. red.)," povedala exkluzívne pre TV JOJ právnička Tomáša Szabóa, Ivana Kochanská. 

Zoltán Andruškó, od začiatku vypovedá. On mal podľa obvinení vraždu sprostredkovať. Podľa zdroja televízie JOJ okrem iného dnes údajne hovoril aj o smrti bývalej reportérky krimi Leony Kočkovičovej-Fučíkovej. Právnik Aleny Zsuzsuovej, ktorý bol pri výsluchu to ale nepotvrdil. "Nebudem to komentovať," uviedol Štefan Neszméry, advokát Aleny Zsuzsovej.

Po vyše 4 hodinách oboch mužov eskorta odviezla. Zoltán Andruskó mal na rukách putá a tvár si maskoval kuklou. Okolo neho stáli po zuby ozborojení kukláči. Krátko po ňom z polície kukláči so samopalmi odviezli aj Tomáša Szabóa.

Približne o 13:00 odviezli kukláči z NAKA v Nitre Zoltána Andruskóa. 

​​

Súvisiace články

Najčítanejšie správy