Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Marian Kočner a Tomáš Szabó čelia ďalšiemu obvineniu
Zdielať na

Marian Kočner a Tomáš Szabó čelia ďalšiemu obvineniu

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Mariana Kočnera a Tomáša Szabóa opäť obvinili. Polícia na sociálnej sieti zverejnila informácie o tom, že obaja čelia obvineniu z prečinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami.

Polícia obvinila Mariana Kočnera a Tomáša Szabóa z prečinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami, za ktorý im v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody vo výške jeden až päť rokov. Obaja sú vo výkone väzby za iné skutky.

Rok po tom ako zavraždili novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú zverejnila polícia ďalšie zábery zo zatýkania podozrivých osôb. Medzi nimi bol aj obvinený Tomáš Szabó.

Marian Kočner si podľa informácií polície zaobstaral 60 kusov nábojov od českého výrobcu, ktoré nelegálne zadržiaval v rodinnom dome v Bratislave, a to až do vykonania rozsiahlej policajnej akcie v októbri 2018. Tomáš Szabó zas prechovával doma 14 nábojov od českého, československého a maďarského výrobcu, ktoré policajti našli počas veľkej akcie v Kolárove v septembri 2018.

Či ide o rovnaké strelivo aké použili v dome vo Veľkej Mači sa nevie. Faktom je, že polícia doteraz vražednú zbraň nezabezpečila. 

Mariana Kočnera obvinili z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej 8. marca, obvinenie mu do rúk doručili 14. marca. Potvrdili to na tlačovej besede zástupcovia Úradu špeciálnej prokuratúry. Kočner už má z úkladnej vraždy ako objednávateľ v rukách aj oficiálne obvinenie. Jeho advokát v kauze zmenky Michal Mandzák pre TV JOJ povedal, že oficiálne informácie o obvinení Kočnera nemajú. Podľa prokuratúry najpodstatnejšie dôkazy ale pochádzajú od svedka, ktorý bol pre Kočnera dlhoročným blízkym priateľom, od Petra Tótha.

​V súvislosti s vraždou Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej obvinili ďalších troch ľudí. Jedným z nich je aj Tomáš Szabó, ktorý v minulosti pracoval ako policajný vyšetrovateľ. Poľská bezpečnostná agentúry potvrdila, že v roku 2014 absolvoval kurz určený na ochranu VIP osôb. Ďalším obvineným je jeho bratranec, ktorý pôsobil v minulosti ako vojak. Z armády odišiel pred piatimi rokmi. 

Kukláči nedávno prehľadávali aj terén v okolí Kolárova. Podľa informácií TV JOJ odviezli strom, ktorý mohol súvisieť s vraždou Jána Kuciaka. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy