Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Kukláči prehľadávali terén v okolí Kolárova. Odviezli strom, ktorý môže súvisieť s vraždou Jána Kuciaka
Zdielať na

Kukláči prehľadávali terén v okolí Kolárova. Odviezli strom, ktorý môže súvisieť s vraždou Jána Kuciaka

KOLÁROVO / Policajti v kuklách vo štvrtok prehľadávali terén v okolí Dediny Mládeže pri Kolárove, nakoniec vypílili strom a jeho kmeň si odviezli. Špeciálna prokuratúra potvrdila, že to súviselo s trestnou vecou úkladnej vraždy. Zdroj TV JOJ uviedol, že by to malo mať súvis s vraždou Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Polícia túto informáciu nepotvrdila ani nevyvrátila.

Označené aj neoznačené policajné autá a tmavomodrá dodávka zaparkovali vo štvrtok popoludní pri hrádzi medzi Kolárovom a Dedinou Mládeže. Rozruch na miestach, kam bežne ľudia nechodievajú, vyvolal pozornosť okoloidúcich i obyvateľov blízkych obcí. Policajtov v kuklách videli vraj aj pri hrádzach v širšom okolí. Podvečer na miesto, ktoré strážili policajti, zamierili aj kolárovskí hasiči.

Strom rástol medzi dvomi hrádzami, jeho okolie zrejme slúžilo nielen ako nelegálna skládka odpadu. Hasiči ho vypílili a rozrezali. Časť kmeňa potom naložili na auto odťahovej služby s nitrianskym evidenčným číslom, ktoré zakrátko dorazilo na miesto.

Otázky v spojitosti so včerajším dianím na tomto mieste sme adresovali na policajné prezídium. Dostali sme odpoveď, že sa máme obrátiť na Úrad špeciálnej prokuratúry. Tá je ako jediná kompetentná vyjadrovať sa k vyšetrovaniu v súvislosti s vraždou Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Podľa zdroja televízie JOJ mal v prítomnej dodávke sedieť jeden z obvinených v prípade tejto dvojnásobnej vraždy spred roka. Podľa zdroja TV JOJ si práve v týchto miestach na kmeni stromu mal niekto pravdepodobne cvičiť streľbu. 

"Boli vykonávané úkony týkajúce sa trestnej veci úkladnej vraždy. Vzhľadom na to, že vo veci prebieha naďalej prípravné konanie, nebudeme uvádzať žiadne podrobnosti, aby sme nezmarili alebo nesťažili vyšetrovanie," povedala hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová.

Ku 1. marcu zo svojho postu šéfa spravodajskej jednotky NAKA Pavol Vorobjov, ktorý mal na pokyn nadriadeného pred smrťou lustrovať v policajných databázach Jána Kuciaka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy