Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Andruskó v uznesení o obvinení Kočnera uviedol meno novinárky, ktorá mohla byť otrávená
Zdielať na

Andruskó v uznesení o obvinení Kočnera uviedol meno novinárky, ktorá mohla byť otrávená

BRATISLAVA / Stojí vražedné komando Mariána Kočnera za vraždou ďalšej novinárky? Táto otázka vyplynula z uznesenia o vznesení obvinenia voči Kočnerovi, že si objednal vraždu novinára Jána Kuciaka. Redakcia televízie JOJ má toto uznesenie k dispozícii. Objavila sa v ňom krátka informácia o úmrtí inej slovenskej novinárky - bývalej kolegyne z TV JOJ.

"V lete 2016 ho (Andruskóa) poprosila Alena, aby ju zobral do lesa, kde zbierali muchotrávky zelené. Následne na konci r. 2016 bola podľa jeho vedomostí otrávená jedna novinárka, p. Kočkovičová," stojí v uznesení obvinenia voči Kočnerovi, v ktorom mal vypovedať obvinený Zoltán Andruskó.

Bývalá reportérka Krimi Leona Kočkovičová Fučíková zomrela náhle. Bolo to počas silvestrovskej lyžovačky v roku 2016. Na večeri si všimla modriny, ktoré pripisovala incidentu s turniketom. Stŕpla jej ruka, prišlo jej nevoľno. 

Na pohotovosť v Brezne prišla po svojich. CT hlavy ukázalo masívne krvácanie do mozgu. Pri presune do Banskej Bystrice už bola v bezvedomí. Po dvoch dňoch v nemocnici zomrela. Súdna pitva vykonaná nebola. Lekári prípad uzavreli ako akútnu leukémiu, s tým, že príčinou smrti bolo masívne krvácanie do mozgu.

​Vzhľadom na citlivosť prípadu sa TV JOJ skontaktovala s manželom bývalej kolegyne. Informáciu o tom, že jeho manželka nemusela zomrieť na leukémiu, sa dozvedel až v pondelok od jej kolegov z TV JOJ.

Podľa neho Leona Andruškóa ani Zsuzsovú nepoznala. Nemala žiadne vyhrážky, ani strach. Neriešila Kočnerove kauzy. Je teda otázne, prečo Andruskó vypovedal o otrávení.

Polícia ani prokuratúra sa zatiaľ nevyjadrili

Možností je niekoľko. Zsuzsová mohla smrť novinárky využiť na to, aby zastrašila Andruskóa tým, že skončí rovnako, ak nebude poslúchať. O jej vyhrážkach aj vypovedal. Zsuzsová mohla mať tiež záujem na likvidácii Leony, no zomrela bez jej pričinenia. Existuje však aj možnosť, že Andruskóva výpoveď stojí na reálnom základe a Leona bola naozaj otrávená.

Polícia ani prokuratúra sa k prípadu zatiaľ nevyjadrili. Televízia JOJ oslovila aj banskobystrickú nemocnicu, ale aj Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou, tiež odborníkov na súdne lekárstvo. Úrady teraz zisťujú okolnosti náhleho úmrtia. Prípadu sa budeme ďalej venovať.

Pozrite si reportáž o prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy