Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Filmári v Tatrách dostali riadne zabrať
Zdielať na

Filmári v Tatrách dostali riadne zabrať

VYSOKÉ TATRY / V týchto dňoch sa v Tatrách nakrúca nový romantický film, Vánoce budou, ktorého partnerom je aj TV JOJ. Jeho premiéra bude už 7. novembra a zahrá si v ňom množstvo zvučných mien. Tým dali naše veľhory poriadne zabrať.

"Mali sme zimu, chlad, vločky do tváre," hovorí herec Marek Nemec. Československí filmári budú veru na toto nakrúcanie dlho spomínať. V Nízkych Tatrách, pár metrov pod vrcholom Chopku, zažili pri nakrúcaní záchranárskej scény taký mráz a víchricu, ako na Sibíri. "Máme také premrzliny, na takých miestach... No, je to pikantné," dodáva Nemec.

"Je to naozaj extrémnejšie nakrúcanie, mňa fascinuje pani režisérka, taká drobná, nežná bytosť, ktorá sa rozhodla pustiť sa do súboja s Chopkom," hovorí herečka Anička Polívková. Režisérka filmu Lenka Kny dodáva: "V scenári sme si to tak napísali a príroda povedala: tak vy chcete víchricu, dobre, budete mať víchricu. A bola to naozaj šialená víchrica, mohli sme sa oprieť o vietor."

Anička Polívková hovorí: "Chopok má svoju pravú tvár a tou je hmla a vietor." Chopok je naozaj najveternejší kopec Slovenska. V extrémnych podmienkach musela maskérka aj častejšie líčiť hercov. Jednoduché to nemala ani kostymérka Pavla Michálková: "Splniť to, aby to bol komický príbeh a zároveň aby mi tí herci nezmrzli, to nebolo jednoduché.V takýchto podmienkach som na filme pracovala prvýkrát."

Anička Polívková dodáva: "Tváriť sa milo pri mínus 20 stupňoch je celkom náročné. Človek si môže nechať stuhnúť ten výraz na tvári a potom je už milý." Napriek drsným podmienkam česká herečka vyhlásila, že práca na Chopku ju priviedla k tomu, že bude chodiť do prírody častejšie.

Herci aj filmári sa po prekonaní prvotného teplotného šoku už pri Chopku cítia takmer ako doma:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy