Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Farmári opustili Bratislavu. Do mesiaca ale plánujú celoslovenský štrajk
Zdielať na

Farmári opustili Bratislavu. Do mesiaca ale plánujú celoslovenský štrajk

BRATISLAVA / Farmári sa po štrajkovom výbore rozhodli, že opustia v piatok doobeda Bratislavu. Nekončia ale. S Úniou autodopravcov Slovenska, s geodetmi a s lesníkmi plánujú do mesiaca urobiť celoslovenský štrajk. Ešte predtým ale pošlú ďalší list na úrad vlády s podmienkami, ktoré od štátu žiadajú.

​Farmári v piatok doobeda zvolali výbor, na ktorom sa dohodli, že v pokoji opustia Bratislavu. "Prerušujeme tento štrajk. Odchádzame všetci dnes domov, ďakujeme Bratislave za trpezlivosť. Spravili sme dohodu s úniou autodopravcov, že sa spraví generálny štrajk na celom území Slovenska za podpory únie, geodetov a lesníkov," hovorí na tlačovej besede Patrik Magdoško z Iniciatívy poľnohospodárov s tým, že ak sa niekto che pridať, nech ich pokojne kontaktuje. 

K štrajku by malo dôjsť podľa Magdoškových slov do mesiaca. Ešte pred tým ale pošlú opäť list na Úrad vlády SR, v ktorom zopakujú svoje požiadavky. 

Farmári opúšťajú Bratislavu: 

Ráno okolo 8:00 hodiny farmári vysypali pred ministerstvo pôdohospodárstva a pred budovu Pôdohospodárskej platobnej agentúry (PPA) hnoj. "Ministerka odignorovala 17 a pol tisíc farmárov a chová sa k nám, akoby sme boli hnoj. Toto je náš odkaz pre ňu a pre platobnú agentúru," uviedol Patrik Magdoško. Agrorezort ranný incident odmietol komentovať. Hnoj rýchlo odpratali.

​Opustiť Bratislavu by chceli ešte doobeda, aby sa vyhli dopravnej špičke. "Cestou nebudeme nič blokovať, tak ako sme prišli, tak aj pôjdeme, v kolóne. Budeme trúbiť a zdraviť ľudí," dodal Magdoško. Ešte nekončíme. Páve naopak. Až teraz pridáme plyn. S týmito slovami odchádzali traktoristi na pravé poludnie z Tyršovho nábrežia v Bratislave.

Pozrite si reportáž o priebehu štrajku farmárov: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy