Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Bývalý šéf protizločineckej jednotky NAKA Krajmer končí na ministerstve vnútra
Zdielať na

Bývalý šéf protizločineckej jednotky NAKA Krajmer končí na ministerstve vnútra

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Bývalý šéf protikorupčnej jednotky Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) odchádza z ministerstva vnútra. Ako prvý o tom informoval portál teraz.sk. Podľa zistení televízie JOJ Krajmer odchádza z ministerstva vnútra definitívne.

Podľa zdroja TV JOJ z prostredia ministerstva vnútra Róbert Krajmer odchádza z ministerstva vnútra definitívne. V civile nebude s ministerstvom v žiadnom inom vzťahu a ministerstvo nebude využívať žiadne jeho služby. 

Krajmer z funkcie šéfa protikorupčnej jednotky NAKA odišiel minulý tok po vražde novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Podľa portálu teraz.sk Krajmer podal žiadosť o ukončenie pracovného pomeru k 1. marcu 2019. Po odchode z NAKA Krajmer pôsobil ako vedúci oddelenia prevencie a komunikácie policajného prezídia. Od 1. septembra bol riaditeľom odboru dopravy sekcie hnuteľného a nehnuteľného majetku na ministerstve vnútra. 

Róbert Krajmer čelil kritike pre jeho prítomnosť na mieste činu na začiatku vyšetrovania vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Na jeho prítomnosť na mieste upozornila televízia JOJ. Vtedajší policajný prezident Tibor Gašpar ale tvrdil, že Krajmer nebol na mieste činu. Štáb televízie JOJ ho ale na mieste činu nakrútil. 

Odchod Róberta Krajmera z funkcie šéfa protizločineckej jednotky NAKA, oznámilo ministerstvo vnútra tlačovou správou 29. marca 2018. Krajmer podľa tlačovej správy sám požiadal o uvoľnenie z funkcie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy