Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zdemoloval päť áut a potom za volantom zaspal. Vodič mal v krvi viac ako 2,5 promile
Zdielať na

Zdemoloval päť áut a potom za volantom zaspal. Vodič mal v krvi viac ako 2,5 promile

BANSKÁ BYSTRICA / Päť zdemolovaných áut zostalo na banskobystrickom sídlisku po rýchlej jazde staršieho vodiča. Za volant si sadol s viac ako 2,5 promile alkoholu, navyše nemal ani zimné pneumatiky.

Auto sa rútilo zasneženými ulicami veľkou rýchlosťou, vodič sa na frekventovanej križovatke v Sásovej dokonca ocitol v protismere. Takmer sa čelne zrazil s autom, ktorého vodič strhol volant v poslednej chvíli. Pod nehodu v Sásovej sa nepodpísala len rýchla jazda po zasneženej ceste, ale aj alkohol v krvi vodiča.

Jeho rýchlu jazdu si všimlo viacero vodičov, ktorým nedal prednosť už na začiatku Tatranskej ulice. Po niekoľkých desiatkach metrov dostalo auto na letných gumách na zasneženej ceste šmyk a nabúralo do štyroch vedľa seba zaparkovaných vozidiel. Vodiča našli majitelia áut spiaceho za volantom, v zamknutom aute. Potom ako ho vytiahli von, nevládal ani rozprávať. 

Policajti ho podrobili dychovej skúške, Banskobystričan šoféroval s viac ako dve a pol promile alkoholu. Nevyhne sa trestnému stíhanie za ohrozenie pod vplyvom návykovej látky.

Alkohol sa za volantom vyskytuje stále často, a to aj napriek pokutám.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy