Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
VIDEO: Gašpar nehovorí pravdu, keď tvrdí, že Krajmer z NAKA nebol v dome alebo na dvore Jána Kuciaka
Zdielať na

VIDEO: Gašpar nehovorí pravdu, keď tvrdí, že Krajmer z NAKA nebol v dome alebo na dvore Jána Kuciaka

BRATISLAVA / Televízia JOJ má k dispozícii dôkaz, ktorý jasne preukazuje, že šéf protikorupčnej jednotky Národnej kriminálnej agentúry Róbert Krajmer nebol len pred domom zavraždeného novinára Jána Kuciaka vo Veľkej Mači ako to uviedol na brífingu v pondelok podvečer policajný prezident Tibor Gašpar.

Tibor Gašpar na tlačovej konferencii uviedol: "Pán Krajmer tam išiel po desiatich hodinách, nevstúpil ani len do dvora alebo do domu, ako vy nazývate na miesto činu. Bol tam z presných, konkrétnych policajných dôvodov, ktoré súvisia s objasňovaním tejto trestnej veci, ktoré nebudem bližšie objasňovať."

Televízia JOJ má k dispozícii dôkaz, ktorý jasne preukazuje, že šéf protikorupčnej jednotky Krajmer nebol len pred domom zavraždeného a vyvracia tvrdenia policajného prezidenta.

Pozrite si dôkaz:

Policajný prezident sa pritom na brífing pripravoval celý deň a informáciu o pohybe Róberta Krajmera na mieste činu si musel dostatočne overiť.

Aj napriek tomu, že policajný prezident Gašpar v pondelok nehovoril pravdu, či minimálne zavádzal, ho minister vnútra Róbert Kaliňák neodvolá z funkcie. Ako uviedol na brannobezpečnostnom výbore aj na brífingu po jeho skončení, nevidí na jeho odvolanie dôvod. "Ja na to nemám najmenší dôvod, prečo by som ho ml odvolávať," uviedol Kaliňák.

Kaliňák na otázku, či môže klamať policajný prezident v priamom prenose a či si za týždeň Gašpar nebol schopný overiť, či bol Róbert Krajmer v dome alebo na dvore domu zavraždeného novinára Jána Kuciaka odpovedal Kaliňák takto: "To, či tam bol alebo nebol, je veľmi nepodstatná informácia." Televízia JOJ oslovila aj policajného prezidenta Tibora Gašpara aj Róberta Krajmera. Do vysielania reportáže na výzvu nereagovali.

Pozrite si celý brífing ministra vnútra Roberta Kaliňáka:

​Krajmer podáva trestné oznámenie

"Na pondelkovom tlačovom brífingu sa prezident Policajného zboru vyjadril k účasti riaditeľa Národnej protikorupčnej jednotky (NPKJ) Róberta Krajmera na mieste činu tak, že sa nemal pohybovať ani vo dvore, ani v dome. Uvedenú informáciu spresňujeme v tom zmysle, že riaditeľ NPKJ bol na mieste činu v plnom rozsahu a plnil, tak ako už bolo povedané, úlohy súvisiace s objasňovaním tohto trestného činu," uviedlo v stanovisku policajné prezídium. "Prezident Policajného zboru v čase svojho vyjadrenia nemal podrobnú informáciu o pohybe riaditeľa NPKJ na mieste činu a vychádzal z fotografie z miesta činu, ktorá bola zverejnená v médiách," píše sa v stanovisku. 

"Riaditeľ NPKJ prišiel po cca 10 hodinách na miesto činu spoločne s riaditeľom NAKA Petrom Hraškom na jednom služobnom motorovom vozidle, pričom plnil úlohy na pokyn riaditeľa NAKA. Nevidíme dôvod podrobne informovať o prítomnosti a pohybe funkcionára NAKA na mieste činu, ktorý NAKA vyšetruje. Považujeme to za spochybňovanie práce, praktických skúseností, odbornosti a osobný útok na dlhoročného policajta, ktorého jednotka sa podieľa aj na objasňovaní dvojnásobnej vraždy," dodáva prezídium vo svojom stanovisku.

"V súvislosti s medializovanými informáciami p. Ďuriš Nicholsonovej a p. Matoviča podáva Róbert Krajmer trestné oznámenie za ohováranie a žalobu na ochranu osobnosti," píše sa na záver stanoviska prezídia policajného zboru.

​O Krajmerovej prítomnosti na mieste vraždy na základe záberov televízie JOJ informoval denník Trend v nedeľu.

​"Policajný prezident povedal, že ho obviňujeme bez dôkazov, že šéf protikorupčnej jednotky Krajmer na mieste činu nebol, nebol vo dvore. Ale disponujeme ukážkou, ktorá dokazuje, že Krajmer na mieste bol, ba dokonca vošiel na dvore," hovorí na tlačovke Igor Matovič.

"Tibor Gašpar nás vyzýva, aby sme policajtov nechali pracovať, ich necháme, ale vás nie. Kvôli vašej pravej ruke, Krajmerovi, ktorý bol na mieste činu, kvôli vám nedôverujú ľudia polícii. Neskrývajte sa zbabelo za 23 000 policajtov. Robíte policajného prezidenta, aby ste kryli vášho syna, vášho švagra a jeho pravú ruku. Kuciak písal aj o Krajmerovi, tak prečo nevykonali raziu aj u neho, alebo u Kaliňáka, u Gašpara, u Bödöra. Policajný prezident opakovane klamal," povedal Matovič na tlačovej besede.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy