Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Dievča sa z 8. poschodia zrútilo rovno do šachty. Vyšetrovanie na rok zastalo, vinník je stále neznámy
Zdielať na

Dievča sa z 8. poschodia zrútilo rovno do šachty. Vyšetrovanie na rok zastalo, vinník je stále neznámy

MICHALOVCE / Sú to už takmer dva roky, čo sa 12-ročná Vanesska zrútila do šachty z najvyššieho poschodia bytovky v Michalovciach. Dievčatko trikrát oživovali a dnes pri pohľade na ňu všetci hovoria o zázraku. Vinník nešťastia ale stále nie je známy. Už o mesiac sa preto začína súdne pojednávanie o odškodnom.

Vanesska sa v rozostavanej bytovke hrala spolu s kamarátmi. Tí boli pritom keď sa zrazu na 8. poschodí prepadla do šachty. Dievča absolvovalo množstvo operácií a má následky, ktoré nie je možné vyliečiť. Dnes však rozpráva, chodí, sama sa naje a dokonca navštevuje aj školu. "Cvičím ale veľa ma bolí chrbtica a potom aj nohy," povedala Vanessa Gažiová. 

Rodina chce od majiteľa bytovky za všetky útrapy finančné odškodnenie. Pokusy o dohodu zlyhali, nikdy s ním neboli v priamom kontakte. Preto sa začína veľký súdny proces. "Nikdy nezavolal a ani advokát sa nikdy neopýtal či to dieťa žije," vyjadrila sa matka dievčaťa Adriana Makšinová. "Poviem úprimne, nechcem, aby sa to neobrátilo proti mne, lebo niektoré veci sa úmyselne prekrúcajú," argumentoval majiteľ Mikuláš Danci. 

V čase nešťastia bola rozostavaná bytovka bez výstrahy a oplotenia. Majiteľ tvrdí, že všetko ukradli zlodeji. "Vina je nulová už od samotného začiatku," vyjadril sa majiteľ bytovky Mikuláš Danci. 

Vinníka za tragédiu zatiaľ neurčila ani polícia. Vyšetrovanie je už vyše roka zmrazené. Vanesske sa ale začína vracať pamäť a tak už bude môcť vypovedať. "Z dôvodu zdravotného stavu poškodenej maloletej osoby prerušenie trestného stíhania aj naďalej pretrváva," informovala policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. 

Pozrite si reportáž o Vaneske, ktorá za svoj život bojovala statočne. Takto sa jej darilo: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy