Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Muža mala dobiť dreveným polenom na smrť. 64-ročná družka má ale na krku ešte jedno obvinenie
Zdielať na

Muža mala dobiť dreveným polenom na smrť. 64-ročná družka má ale na krku ešte jedno obvinenie

ŠTITÁRE / Z vraždy 58-ročného muža z obce Štitáre polícia obvinila jeho 64-ročnú družku. Muža, brutálne dobitého polenom, našli v stredu. Podľa ľudí z obce dôchodkyňa bila partnera často. Žena má ale na krku aj ďalšie obvinenie. Nasledujúce zábery v reportáži nie sú vhodné pre maloletých divákov.

Od obyvateľov Štitár sme získali video, ktoré nakrútili pred pár týždňami v centre obce v blízkosti detského ihriska. Dnes už nebohému mužovi družka nadávala a pritom ho udiera do hlavy a tváre. Muž sa nebránil a povedal iba jednu vetu- "Mláť ma koľko chceš mne je to už jedno."

V stredu dôchodkyňa zavolala pomoc a tvrdila, že druha našla nehybne ležať na zemi. Vyšetrovanie však ukázalo, že bol zavraždený. V oblasti hlavy a tváre mal údery od dreveného polena. Policajti ženu hneď zadržali, zistili však, že je opitá a vypočuť ju mohli až po niekoľkých hodinách. Pre nedostatok dôkazov ju z cely museli prepustiť na slobodu. Po príchode domov jej kroky smerovali na obecný úrad. "Vyhrážkami na mňa a kolegyne, že uvidíte zabijem vás.
Týra, deptá celú obec," povedala starostka obce Zuzana Vinkovičová. 

Starostka zavolala políciu, podala trestné oznámenia a ženu druhýkrát zadržali. Vyšetrovateľom sa medzitým podarilo zozbierať dôkazy a vypočula si už dve obvinenia. "Vyšetrovateľ KR PZ v Nitre obvinil 64-ročnú ženu z obzvlášť závažného zločinu vraždy v súbehu s prečinom nebezpečného vyhrážania," vyjadrila sa policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.

Viacerí obyvatelia nám povedali, že majú zo ženy strach. Snažili sa pomôcť aj jej druhovi, chceli ho zobrať do azylového domu, čo odmietol. Bitky tam vraj boli na dennom poriadku. Obvinená, žena momentálne sedí v policajnej cele a vyšetrovateľ už podal aj návrh na jej vzatie do väzby. Rozhodovať by mal o tom súd v najbližších hodinách.

Pozrite si reportáž súvisiacu s vraždou muža:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy