Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Slnečné dni sa budú striedať s daždivými. Mrazivé noci ale nekončia
Zdielať na

Slnečné dni sa budú striedať s daždivými. Mrazivé noci ale nekončia

BRATISLAVA / Zimné počasie si síce cez víkend dalo pauzu, ale zima ešte ani zďaleka nekončí. Pondelok priniesol aj jemné symbolické sneženie na severe nášho územia, ale teplota sa držala od slabého mrazu na severe po 7 °C na juhu stredného Slovenska. Rozšíril sa k nám ale vysoký tlak, ktorý sa prejaví na počasí v utorok a ďalšie dni.

Utorok prinesie slnečné počasie, len výnimočne sa objaví hmla alebo nízka oblačnosť, ktorá sa ale môže udržať aj dlhšie. V noci bude mrznúť na celom území, cez deň nám teplomer ukáže od slabého mrazu na severe alebo pri celodennej hmle až po 7°C .Vietor iba slabý.
Streda bude naďalej slnečná, ale mrazivé ráno môžeme čakať na severe a v dolinách a kotlinách, až do -14°C. Cez deň sa nič oproti utorku nezmení, stále od 0 do 7°C. "Zmena v počasí sa dá očakávať v piatok. Vtedy k nám postúpi rozpadávajúci sa studený front. Ten prinesie aj oblačnosť a aj zrážky, ale v nížinách západného Slovenska to bude dážď. Denná teplota bude od 0 do 5°C a aj silnejšie fúkne," povedala meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová. 
Z dnešného pohľadu sa javí víkendové počasie veľmi podobné ako bolo v tento uplynulý víkend. Teda viac oblakov, ale s vyššími teplotami. "Uvidíme ešte stále sa môže situácia zmeniť," dodala Miriam. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy