Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Vďaka Reštartu zmenila svoj život. Príbeh bývalej modelky Simony vás dostane
Zdielať na

Vďaka Reštartu zmenila svoj život. Príbeh bývalej modelky Simony vás dostane

BRATISLAVA / Nová televízna šou Reštart pomáha ľuďom, ktorí sa snažia zmeniť svoj život. Nie je to ale len o zbavovaní sa nadbytočných kilogramov. Dôkazom je aj príbeh bývalej modelky Simony. Zaujímavé je, že hoci mala miernu nadváhu zároveň trpela podvýživou. Je dôkazom ako sa dá v priebehu niekoľkých týždňov omladnúť hoci aj o 14 rokov. Simone nakoniec pomohol docent Viktor Bielik.

Viktor Bielik je športový fyziológ z Fakulty telesnej výchovy Univerzity Komenského, ktorý Simone pomáhal na ceste k jej premene. Práve ona je bývalou modelkou, ktorá trpela miernou nadváhou a zároveň bola podvyživená. Ako je to vôbec možné? "Množstvo ľudí má nadváhu, obezitu 3. stupňa a zároveň sú podvyživení. Výživa nie je len tuk, bielkoviny, glukóza v limonádach, ale výživa sú aj vitamíny, minerály. Ľudia, ktorí jedia bohatú energickú stravu, majú častokrát nedostatočný príjem mikroživín," vysvetlil Viktor Bielik. 

Simona je žena, ktorá sa stále cítila unavená, pretože jej chýbali živiny. "Nemala elán, chuť si ísť zacvičiť, ísť von. Snažili sme sa tak toto všetko naštartovať," pokračoval odborník Viktor. 

V prípade Simony bolo nutné si uvedomiť, že chce zmenu, pre ktorú bude musieť obetovať svoje "pohodlie". Zmenila tak jedálníček a začala sa viac hýbať.  "Snažili sme sa Simone aj ostatným súťažiacim vyplniť pohyb tak, aby tam bola telesná aktivita, ktorá spaľuje tuk a neprehlbuje energetický deficit na úkor glukózy," vysvetlil ďalej Viktor, ktorý tým vlastne narážal na to, ako človek môže stimulovať svoj hlad spôsobený aktivitou. 

​Veľakrát nejde o to, aby sme nejak vymedzili potraviny, pretože vyčíslenie nie je vždy presné. "Ide o to zmeniť u človeka celý životný štýl. Treba si uvedomiť, že sú aj iné potraviny, ako sme doteraz jedli, aj u Simony teda," pokračoval.  Z toho vyplýva, že je najlepšie ak sa pri chudnutí, ale aj celkovo pri zdravom životnom štýle, vyvarujeme polotovarov. 

Beh je zázračná športová aktivita, no nie v prípade, keď človek trpí obezitou. V takýchto prípadoch úplne postačí rýchlejšia chôdza. Podobne bola na tom aj Simona. Diváci sa tak mohli v nej vidieť a zároveň sa motivovať. 

Aj členovia relácie Reštart majú svojho strážneho anjela. Toto je on! Pozrite si rozhovor s ním: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy