Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Košické železiarne chcú nabrať nový dych vďaka elektromobilite
Zdielať na

Košické železiarne chcú nabrať nový dych vďaka elektromobilite

KOŠICE / Košický oceliarsky gigant rozbieha veľkú investíciu na nové typy takzvaných kremíkových plechov, ktoré na východ Slovenska možno pritiahnu nových investorov v oblasti elektromobility .

Do roku 2020 chcú železiarne investovať 130 miliónov dolárov do linky, ktorou môžu zásobovať automobilky venujúce sa výrobe elektromobilov.

Dnes to na spoločnom stretnutí s premiérom Petrom Pellegrínim oznámil prezident U.S steel Košice, James Bruno: "Bude to linka na výrobu moderných a vysokokvalitných plechov využiteľných v elektropriemysle, najmä pri výrobe elektromobilov, alebo zariadení na uchovávanie elektrickej energie a podobne."

Ročne dokážu vyrobiť až sto tisíc ton takéhoto plechu. S výstavbou v už existujúcej hale chcú začať v druhej polovici tohto roka. Košický U.S Steel nemôže podľa pravidiel Európskej komisie prijať na túto investíciu žiadnu pomoc od štátu.

Premiér Peter Pellegrini povedal: "Je to jasná správa a dobrý odkaz všetkým ľuďom, že pracovné miesta v tomto najväčšom podniku na východe Slovenska budú naďalej garantované."

Súvisiace články

Najčítanejšie správy