Jasno
23°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Premiér Pellegrini bol na Štedrý deň v rukách lekárov. Pred odchodom dal nemocnici veľký dar
Zdielať na

Premiér Pellegrini bol na Štedrý deň v rukách lekárov. Pred odchodom dal nemocnici veľký dar

BANSKÁ BYSTRICA / Rušno bolo na Štedrý deň v banskobystrickej Rooseveltovej nemocnici. Ľudia prichádzali za lekármi s úrazmi či bolesťami brucha. Objavil sa tam aj premiér Peter Pellegrini a priniesol darčeky. Sto miliónov eur na rekonštrukciu.

V nemocnici slúžilo počas štedrého dňa 30 lekárov a 100 zdravotných sestier. "Úrazy, členky, ruky, bolesti brucha. Prišlo okolo sto ľudí za deň," vyjadril sa primár urgentného oddelenia Roman Lutty. 

Nemocnicu navštívil aj premiér, ktorý vianočné sviatky trávi s rodinou na Králikoch. Skonzultoval svoje bolesti v krížoch a zdravotníkom priniesol aj darčeky - nové kávovary. "Prišiel som sa aj poradiť, lebo ma bolia kríže, tak hádam mi niečo predpíšu, aby som mohol prežiť sviatky v kľude a bez bolestí," povedal Peter Pellegrini. Ako na štedrý deň ohlásil, banskobystrickú nemocnicu po Novom roku čaká poriadny balík peňazí. Chystá sa totiž jej rekonštrukcia. 

"Vláda už v januári rozhodne o rekonštrukcii, 100 miliónov eur, rekonštrukcia ju posunie na top zariadenie," poznamenal premiér. Ak pôjde všetko podľa plánu, tak podľa riaditeľky by už koncom januára mohli vyhlásiť veľké verejné obstarávanie na komplexnú rekonštrukciu. 

Pozrite si reportáž o nehode, ktorú mal pred  pár mesiacmi premiér Peter Pellegrini: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy