Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Majka zostala s piatimi deťmi sama. Nebyť darcu, nemala by z čoho navariť vianočnú večeru
Zdielať na

Majka zostala s piatimi deťmi sama. Nebyť darcu, nemala by z čoho navariť vianočnú večeru

KOŠICE / Stále túžila po veľkej rodine. Košičanke Majke, ktorá stále poctivo pracovala, sa tento sen naplnil. Darilo sa im ako väčšine z nás, no nerátala s ranou osudu, že na svojich päť detí zostane úplne sama. Navyše, posledný prírastok má len päť mesiacov a problémy so srdiečkom. Nepretržite musí kontrolovať , či malý Dominik dýcha. Ocitla sa v tak náročnej situácii, že by dokonca nemala za čo navariť vianočnú večeru. Vďaka anonymnému darcovi z Košíc a ďalším, ktorí sa pridali, to dopadlo tak, že aj mamička Majka mala dôvod sa usmiať.

"Všetko by som urobila pre svoje deti, len aby som videla ich úsmev," povedala Majka. Len niekoľko týždňov pred Vianocami takmer prišla so svojimi deťmi o strechu nad hlavou. Síce prenajatý byt, ale ich teplo domova. Stalo sa to práve vtedy, keď bola s najmenším Dominikom v nemocnici. "Nájom nebol vyplatený, ešte zo škôlky volali, že škôlka nie je vyplatená," hovorí Majka. Takto s dlhmi a nečakane sa ju rozhodol opustiť jej partner. 

Na prežitie majú len materský príspevok a peniaze z brigád najstaršej dcéry Dominiky. Štáb televízie JOJ ich vzal na dobrodružný výlet. Do aquaparku v Liptovskom Mikuáši. "Takéto niečo nikdy nezažili a asi ani nezažijú," myslí si Maja.

Vďaka ochotným Tatrancom, ktorí sa pripojili k anonymnému darcovi z Košíc, mala rodinka program o akom sa im ani neprisnilo. "Som hrdá na to, že som päťnásobná mama, žiaľ, som sa dostala do takej situácie, kde jeden deň ste hore a druhý deň zase dole," vysvetlila Maja.  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy