Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Chopok v rozprávkovo-vianočnej atmosfére. Aká ale bude realita?
Zdielať na

Chopok v rozprávkovo-vianočnej atmosfére. Aká ale bude realita?

CHOPOK / Ako vo vianočnej rozprávke sa cítili všetci, ktorí boli na Chopku. Krajina prikrytá trblietavým snehom a nádherné slnečné počasie. Takéto exkluzívne podmienky využili aj českí a slovenskí filmári, ktorí v horách nakrúcajú. Na svahu ste mohli stretnúť viacerých známych hercov.

V Nízkych Tatrách to v utorok vyzeralo priam vianočne. Romantiku majú na Chopku už od minulého víkendu. Konáre stromov sú prikryte hrubou vrstvou snehu, cencúle na každom kroku, dokonca aj vedúci Nízkych Tatier Drak Demian je úplne zafúkaný.

"Na Chopku bol nádherný deň, mínus 8, ale takisto Lučenec, mínus 8 stupňov, takže Chopok a Lučenec tá istá teplota," uvádza meteorologička Miriam Jarošová. 

Nádherné počasie si vybrali aj československí filmári, ktorí tam nakrúcali romantickú komédiu s rozprávkovým koncom. "My sme natáčali môj predchádzajúci film tiež v zime, ale pri Vltave. Mrzlo, ale toto je naozaj extrém. Musím ale povedať, že zatiaľ sa nám darí," priznala režisérka a producentka Lenka Kny. 

Ale či takéto počasie vydrží do Vianoc? "Krásna nádhera nám na území Slovenska nevydrží, naplno sa v nižších polohách prejaví, už počas víkendu sa začne teplota dvíhať na juhozápade na 9-11 stupňov Celzia. Chopok môže mať teplotu okolo 0, ale bude tam veľa oblačnosti," 
Chopok može mať teplotu okolo 0, ale bude tam vela oblačnosti," 
dodáva Jarošová. 

Koncom novembra krásne nasnežilo aj v Tatrách: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy