Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Nezvyčajná záchrana v Terchovej. Mladík sa napichol na lyžiarsku palicu
Zdielať na

Nezvyčajná záchrana v Terchovej. Mladík sa napichol na lyžiarsku palicu

TERCHOVÁ / Predpoludním sa na lyžiarskom svahu v Terchovej na Pasekách napichol na lyžiarsku palicu 24-ročný Marek. Za posledné dni šlo už o tretí vážny úraz, pri ktorom okrem horských záchranárov zasahovali aj tí leteckí a pozemní.

Aj v utorok predpoludním sa na svahu vážne poranil ďalší lyžiar. Marek (24) lyžuje od malička, na pasekách bol s kamarátom, keď pri zjazde nešťastne spadol. "Pri tom páde sa napichol na palicu," opisuje udalosť jeho kamarát Jozef.  

​Horskí záchranári Mareka priamo na svahu ošetrili, nabalili ho do saní a zviezli na snežnom skútri až k sanitke. Tá ho následne previezla na neďaleké parkovisko, kde pristál vrtuľník.

"Lekár leteckých záchranárov mu poranenie ošetril a po preložení na palubu vrtuľníka bol v stabilizovanom stave prevezení do nemocnice v Žiline," informovala Zuzana Hopjaková, hovorkyňa záchranky. Vzhľadom na vážnosť zranenia, ostáva v nemocnici hospitalizovaný. 

Nešťastná sezóna?

Lyžovať sa začalo v Terchovej len pred piatimi dňami. "K tejto sezóne, no nezačala sa moc radostne. Mali sme cez víkend dva ťažké úrazy," poukázal Lukáš Gallo, príslušník záchranárov. 

V sobotu pomáhali mladému lyžiarovi, ktorý lyžoval v oštiepkovej mulde v blízkosti Chlebu. "Jednalo sa o slovenského lyžiara, ktorý si pádom poranil panvu," vysvetľuje Gallo. 

V nedeľu ich pomoc opäť potreboval mladý lyžiar. 19-ročný freeriderista lyžoval vo voľnom teréne spadol a vážne si poranil chrbticu a panvu. "Po príchode sme ho naballili, ošetrili, zateplili a zviezli na chatu Vrátna," dodal Gallo. 

Pozrite si archívnu reportáž o tragickom prípade v Tatrách: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy