Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vo vagóne, ktorý prevážal ťažkú guľatinu, našli zakliesneného psíka, strapáča nakoniec zachránili
Zdielať na

Vo vagóne, ktorý prevážal ťažkú guľatinu, našli zakliesneného psíka, strapáča nakoniec zachránili

ŠTÚROVO / Čierneho štvornohého pasažiera objavili v jednom z nákladných vlakov pracovníci železnice v Štúrove. Presnejšie povedané počuli. Bolestný štekot sa ozýval spod hory guľatiny v jednom z vagónov. Štvorhodinová záchranná akcia skončila úspechom a Miri tak po ošetrení čaká už len na nový domov.

​Žalostné štekanie sa ozývalo z vagóna naloženého guľatinou. Pri jednej zo zastávok nákladného vlaku v Štúrove ho začuli tamojší zamestnanci. Ihneď kontaktovali veterinárku. Pri pohľade na tony dreva bolo zrejmé, že si dobrovoľníčky z občianskeho združenia Priateľ pes, ktoré okamžite vyštartovali na miesto, s tým samé neporadia.

"Berieme psíkov z osád, alebo z reťaze, ale teraz sme boli bezradní," hovorí Viktória Budaiová. "Keď to náhodou nepôjde, tak alternatívna možnosť, amputovať nožičku," povedala veterinárka  Jana Panevova.

Psík bol zaseknutý pod guľatinou. Zavolali preto štúrovským hasičom. "Pracovníci držali katastrofálne ťažké dvere, hasiči zdvihli to obrovské množstvo a ja som vytiahla psíka," opísala Dominka Putz z občianského združenia Priateľ pes.

Približne jeden a pol ročný samček, strapatý kríženec, zakrátko skončil v náručí Dominiky. "Oni mi povedali, kedy čo mám robiť, takže absolútne som sa cítila v bezpečí. Bol to prekrásny pocit, keď som ho už mala konečne v rukách. Bol strašne vysilený, kosť a koža, nevedel sám chodiť, takže sme hneď išli na kliniku," uviedla Dominika.

"Bol dehydratovaný, kňučal, našťastie žiadne ortopedické, ani neurologické problémy nemá. Momentálne to vyzerá tak, že koža panvovej končatiny pôjde asi dole," vysvetlila veterinárka.

"Kolegynka mu dala meno, že nech je to miracle – zázrak, ale ja ho volám len Mirko," rozpráva Dominika. Vlak naložený v Čechách mieril do Rumunska. Keďže guľatina sa do vagónov nakladá zhora, nie je vylúčené, že psíka tam niekto vhodil. Miri sa ešte niekoľko týždňov bude musieť zotavovať v štúrovskej veterinárnej klinike, potom sa už teší na nový domov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy