Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Učitelia budú tento rok bez vianočných odmien. Ministerstvo zachováva rovnosť
Zdielať na

Učitelia budú tento rok bez vianočných odmien. Ministerstvo zachováva rovnosť

Zdroj: Profimedia

BRATISLAVA / Ešte minulý rok ministerstvo vnútra vyplatilo učiteľom, ktorých má v gescii, aj vianočnú odmenu, no tento rok to neurobí. Po kritike, že za rovnakú prácu, dostávajú inú plácu, chce rezort školstva rovnaký prístup ku všetkým učiteľom.

Niektorých pedagógov má totiž v gescii ministerstvo vnútra a väčšiu časť ministerstvo školstva, ktorej učitelia odmeny nedostali ani vlani. Ide o dohodu, ktorú uzavrela ministerka školstva s ministerkou vnútra Martina Lubyová. Rezort školstva v reakcii odkázal aj na dohodu o zvyšovaní platov učiteľom. "Tieto odmeny nebudeme vyplácať. Bolo to tým, že ministerka školstva jasne povedala, že chce zachovať nejakú formu transparentnosti a spravodlivosti pre všetkých učiteľov, ktorých je vyše 20 000," povedala ministerka vnútra Denisa Saková.

"Rezorty školstva a vnútra sa po minuloročných nezrovnalostiach v udeľovaní odmien dohodli na jednotnom postupe. Vzhľadom na to, že ministerstvo školstva nie je zamestnávateľom pedagogických zamestnancov, v súčasnosti im nemôže poskytnúť odmeny. Môže tak urobiť ich zamestnávateľ, a to v rámci preneseného výkonu kompetencií," uviedla hovorkyňa ministerstva školstva Ria Feik Achbergerová. 

​Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy