Polojasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Facebook zaznamenáva po celom svete masívne výpadky
Zdielať na

Facebook zaznamenáva po celom svete masívne výpadky

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Ľudia po celom svete hlásia výpadky sociálnej siete Facebook. Ak ste jedným z tých, ktorí nemajú problém, máte šťastie. Celkový výpadok totiž uviedlo až 52 percent zo všetkých užívateľov, ktorých výpadok postretol.

Užívatelia Facebooku na celom svete hlásia, že stránka sociálnej siete zaznamenáva od pondelka popoludnia masívne výpadky. Tí, u ktorých došlo k tomuto problému mohli vidieť len odkaz: "Prepáčte, niečo sa pokazilo. Pracujeme na tom a opravíme to, hneď ako to bude možné."

​Webová stránka DownDetector.com zobrazila mapu s výpadkami, na základe ktorej je vidieť, že k najmasívnejším poruchám došlo najmä vo východných Spojených štátoch a častiach Južnej Ameriky.

Približne 52 percent užívateľov, ktorí nahlásili problém uviedlo "celkový výpadok", zatiaľ čo 31 percent uviedlo, že prihlásenie nefungovalo. Ďalších 15 percent sa sťažovalo konkrétne na aplikáciu Facebook, uviedol portál thesun.co.uk.

Ľudia využili najmä Twitter a iné sociálne siete na to, aby zistili, či výpadok je len u nich, čo sa v mnohých prípadoch zvrtlo do zábavy (#facebookdown) na vlastný účet alebo účet samotného Facebooku. 

Facebook je najväčšia sociálna sieť na svete, ktorá slúži viac ako 2,27 miliardám užívateľov každý mesiac. Služba bola spustená vo februári 2004 Harvardovým študentom Markom Zuckerbergom, a sociálna sieť má odhadovanú čistú hodnotu okolo 65 miliárd libier.

Facebook v minulosti zápasil aj so škandálom uniknutých dát:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy