Zatiahnuté
12°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
FOTO: Starostu zvolili už po 10-krát. Odhalil pamätné zábery
Zdielať na

FOTO: Starostu zvolili už po 10-krát. Odhalil pamätné zábery

ŠTRBA / Starosta Štrby vytvoril po víkendových voľbách slovenský rekord. Na obecnom úrade zotrvá aj desiate volebné obdobie. V mobile má uložených takmer 150-tisíc fotografii zo svojich pracovných aktivít. Ako predseda miestneho národného výboru nastúpil ešte v roku 1981.

Od roku 1981, kedy prvýkrát získal funkciu ubehlo naozaj veľmi veľa času a fotografia na stene vo vstupnej hale obecného úradu sa už 9 volebných období nezmenila, a zlom nenastal ani po volebnom víkende. Na začiatku predseda miestneho národného výboru, teraz starosta obecného úradu začína svoje 10 funkčné obdobie. Keď začínal, mal len 28 rokov. "Každé volebné obdobie tvrdím, že nikdy viac, ale vždy je dôvod prečo to ešte natiahnuť. Treba dobudovať materskú školu, zdravotné stredisko," povedal starosta Michal Sýkora. 

Slovenský starosta rekordman odhalil svoje fotografie, keď ešte začínal. Za svoje funkčné obdobie pracoval na niekoľkých knihách o obci. V mobile mal 150-tisíc fotografií a viac ako tisícku videí, ktoré dokazujú, čo všetko dokázal. 

Počas volebného víkendu bolo niekoľko podnetov na polícii pre korupciu. Pozrite si reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy