Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Po drogovej razii sa pred súd postavili traja ľudia. Zadržaná žena má len 19 rokov
Zdielať na

Po drogovej razii sa pred súd postavili traja ľudia. Zadržaná žena má len 19 rokov

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Dobre utajovaná akcia zmarila drogový biznis. Príslušníci NAKA zasiahli v troch krajoch. Zadržali troch ľudí, 19-ročnú Alexandru, jej 42-ročného otca a 35-ročného Kežmarčana Daniela. Od piatka boli v policajných celách, trojica sa v pondelok postavila pred sudcu.

Akcia sa začal v piatok ráno v obci Hubá pri Ružomberku. Kukláči tam zastavili čierny Mercedes, ktorý šoféroval Kežmarčan, viezla sa s ním mladá Smižančanka. Pri prehliadke našli v aute drogy a aj údajne legálne držané zbrane. Potom sa presunuli do Kežmarku. Tam prehľadávali objekty niekdajších mraziarni. Tie majú patriť Danielovmu otcovi. "Policajti vykonali dve prehliadky nebytových priestorov, zadržali tri osoby. Zaistili plastovú striekačku s obsahom metamfetamínu, z ktorých by sa dalo vyrobiť šesť dávok drog. Tiaž vrecúško s obsahom metamfetamínu minimálne na 38 dávok drog. Policajti odhalili a zaistili laboratórium na výrobu drog a veľké množstvo zbraní, streliva a výbušnín," informovala Denisa Baloghová, hovorkyňa PPZ SR. ​K dvojici zadržaných sa pridal aj Sašin otec. Policajti ich umiestnili do ciel v Košiciach, v ktorých strávili celý víkend.

 V piatok ich predviedli pred spišskonovoveskú sudkyňu. Za dverami súdnej siene sa postupne vystriedali traja obvinení z drogovej trestnej činnosti. O prípade by sa dalo povedať, že láska drogy prenáša, keďže podľa zadržanej Smižančanky boli počas akcie na ceste za romantikou. "Možno že som sa zaľúbila a išla so svojím priateľom na zaľúbený výlet. presne tak. A vy viete o o tom, že tam boli drogy? Lebo ja o tom neviem," uviedla obvinená Alexandra N.

Zdroj blízky vyšetrovaniu pre TV JOJ povedal, že otec s dcérou údajne drogy predávali v celej podtatranskej oblasti. Tomuto biznisu sa venovali minimálne od marca tohto roku. Alexandrin otec konzumáciu drog nepopiera: "Som konzument, ale nie taký, ako oni tvrdia, že som díler. Len v malých dávkach. také, víkendovky."

Po niekoľkých hodinách strávených na spišskonovoveskom súde, všetci traja obvinení putovali do väzby. "Využila svoje právo a odmietla vypovedať. Nevypovedala ani pred vyšetrovateľom, ani teraz pri rozhodovaní o väzbe," dodal na margo obvinenej obhajca Štefan Bečacik. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy