Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Po razii NAKA skončili traja obvinení. Na drogy mali vlastné laboratórium
Zdielať na

Po razii NAKA skončili traja obvinení. Na drogy mali vlastné laboratórium

Archívna reportáž

KEŽMAROK / V súvislosti s akciou v ružomberskom okrese v piatok policajti z protizločineckej jednotky zasahovali aj v budove súkromnej spoločnosti v Kežmarku. Po razii skončili zadržaní traja ľudia, medzi nimi aj 19- ročné dievča.

Policajti vykonali dve prehliadky nebytových priestorov, pričom zadržali tri osoby. "Zaistili plastovú striekačku s obsahom metamfetamínu, z ktorých by sa dalo vyrobiť šesť dávok drog. Tiaž vrecúško s obsahom metamfetamínu minimálne na 38 dávok drog. Policajti odhalili a zaistili laboratórium na výrobu drog a veľké množstvo zbraní, streliva a výbušnín," informovala policajná hovorkyňa Denisa Baloghová. 

Voči trom zadržaným už vyšetrovateľ vzniesol aj obvinenie za obzvlášť závažný zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. "Vyšetrovateľ NAKA obvinil dvoch mužov vo veku 42 a 35 rokov a jednu 19-ročnú ženu," uviedla hovorkyňa polície. 

Podľa zistení polície si mali zadovažovať drogy z rôznych kútov Slovenska a potom ďalej distribuovať v ďalších mestách. Obvineným teraz hrozí väzenie na 10 až 15 rokov. 

Pozrite si aj reportáž o tom, ako NAKA zadržala dvoch podozrivých:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy