Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Hľadajú sa majitelia štvornohých chlpáčov. Špecialisti z útulku zachránili dve sučky zo stredu cesty
Zdielať na

Hľadajú sa majitelia štvornohých chlpáčov. Špecialisti z útulku zachránili dve sučky zo stredu cesty

VEĽKÉ RIPŇANY / Špecialisti z útulku zachraňovali dva krížence kaukazského ovčiaka. Sučky našli v strede cesty pri Veľkých Ripňanoch. Jedna z nich bola zranená a hrozila ďalšia kolízia s okoloidúcimi vozidlami. V útulku teraz hľadajú ich majiteľov.

Špecialistu z útulku na pomoc zavolala polícia, jedna sučka ležala zranená na ceste a druhá sedela vedľa nej. Zhruba 60 kilogramový kríženci kaukazského ovčiaka vzbudzovali rešpekt a okoloidúci sa k nim báli priblížiť. Navyše tmavú sučku zrazilo auto a neodkázala sa postaviť na nohy. "Jedna sučka bola zranená, imobilná. Ležala v šoku na zemi a druhá ju strážila," uviedol František Kubíček, zástupca útulku zvierat. 

Počas profesionálneho odchytu boli obe zvieratá pokojné. Vyšetrili ich na veterinárnej klinike a zrazeného psa ošetrili. Mal šťastie a bude v poriadku. "Pri röntgenovaní sa neprišlo na žiadnu zlomeninu, to znamená, že je tam len silný opuch a podliatina," informoval veterinár Ivan Šidík. 

Ani jedna zo sučiek nemala čip alebo známku. Vyzerá to tak, že iba niekomu ušli a v útulku hľadajú teraz ich majiteľov. "Prosíme verejnosť, aby nás kontaktovali, pokiaľ vedia komu patrili a už ich nemá," povedal František Kubíček. Majiteľov sa nepodarilo nájsť ani pomocou sociálnych sietí. Sučky sú ale v dobrom stave a zrejme sa o nich doma dobre starali. Podľa odhadov majú zhruba šesť rokov a sú na seba veľmi naviazané. "Sú na seba zvyknuté, pretože jedna na druhú dozerá a nechcú sa od seba nejakým spôsobom vzdialiť," dodal zástupca útulku zvierat. 

Pozrite si aj reportáž o psom proteste v Anglicku:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy