Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
V Tatrách odpočítavajú dni do začiatku zimnej sezóny. Na lyžiarov čakajú zmeny
Zdielať na

V Tatrách odpočítavajú dni do začiatku zimnej sezóny. Na lyžiarov čakajú zmeny

CHOPOK / V Tatrách už počítajú dni do otvorenia zimnej sezóny, ktorá odštartuje koncom novembra. Dobrá správa je, že by mala byť pre lyžiarov lacnejšia ako po minulé roky. Treba sa ale poponáhľať a uvažovať o lyžovačke už teraz.

Vďaka krásnemu počasiu je jesenná turistika v plnom prúde, ale predsa už zimná sezóna klope na dvere. V Nízkych Tatrách začnú zasnežovať už v polovičke novembra. K zasneženým svahom pomôže aj osem metrov vysoká obrovská kopa. "Otvorenie sezóny je 30. novembra, je to piatok, kedy by mala byť prvá lyžovačka," uviedol Matej Hulej, riaditeľ horského strediska Jasná Nízke Tatry. 

​Zaujímavosťou je, že v Nízkych Tatrách na Chopku majú ešte sneh z minuloročnej sezóny. "Sme prvé stredisko na Slovensku, ktoré si takto odložilo sneh. Na začiatku sezóny, keď nám zamrzne zem, tak kopu rozhrnieme na okolité zjazdovky," objasnil Matej Hulej.

Aby doprava s lyžiarmi ako aj v Nízkych, tak aj vo Vysokých Tatrách nekolabovala ako minulý rok, napríklad počas vianočného týždňa či prázdnin, keď sa tvorili niekoľko kilometrové zápchy, posilnili počet skibusov, ale najmä vymysleli dynamické ceny skipasov. "Vďaka tomu, že počas najsilnejších dní bude ten lístok drahší, v nižšej cene sa bude dať kúpiť iba s dostatočným predstihom," informoval riaditeľ horského strediska. "Ľudia, podľa môjho názoru, veľmi dobre vedia, ako sa nakupujú letenky. V zásade platí, čím skôr, tým je to lacnejšie a to isté bude aj pri online skipasoch," doplnil Michal Beňo, obchodný riaditeľ TMR. 

Aj v českom stredisku v Špindlerovom Mlýne bude rušno. Na budúci rok 3. - 9. marca sa tam bude konať svetový pohár v zjazdovom lyžovaní. Ale ani nás svetový pohár na Chopku neminie. "Svetový pohár bude v Jasnej v januári 2021. Takže už pomaly začíname s prípravami," dodal Bohuš Hlavatý, generálny riaditeľ TMR. 

Pozrite si ako Tatry praskali vo švíkoch počas turistickej sezóny:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy