Skoro jasno
16°
Bratislava
Traja riaditelia končia v Univerzitnej nemocnici v Bratislave
Zdielať na

Traja riaditelia končia v Univerzitnej nemocnici v Bratislave

BRATISLAVA / Neočakávané otrasy vo vedení Univerzitnej nemocnice v Bratislave. Traja riaditelia vo funkcii končia. Iba nedávno zriadená Rada riaditeľov je podľa ministerky v praxi nefunkčná. Preto sa vracia k predchádzajúcemu systému s jedným riaditeľom a námestníkmi.

Dva odlišné zoznamy čakateľov na operácie,výpovede lekárov špecialistov, nedostatok kľúčových prístrojov a nedostatok zdravotných sestier, zdá sa, že trpezlivosť ministerky pretiekla.

Kolos piatich bratislavských nemocníc riadi od piatka jedna žena, rada riaditeľov bola jednoducho zrušená. "Rada riaditeľov pre neefektívnosť končí. Poverená riadením bude dočasne terajšia medicínska riaditeľka Renáta Vandriaková," povedala hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Zuzana Eliášová. 

Rada riaditeľov pritom vznikla začiatkom februára 2017, kedy ex minister Tomáš Drucker očakával od vymenovania troch riaditeľov troj kontrolu nad financiami či celkovým chodom nemocnice.

V ostatných štátnych nemocniciach na Slovensku zostane rada riaditeľov zachovaná. "Univerzitná nemocnica tým, že spája pät nemocníc, je jedinečná a je koncovou nemocnicou pre celé Slovensko, takže bude mať aj iný prístup riadenia," vysvetlila Eliášová. Podľa informácií televízie JOJ z prostredia nemocnice odvolaný riaditeľ Juraj Kovács čerpá PN-ku. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy