Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Sedem sezón s Česko-Slovensko má talent. Režisér Jeffo prezradil nevšedné detaily zo zákulisia
Zdielať na

Sedem sezón s Česko-Slovensko má talent. Režisér Jeffo prezradil nevšedné detaily zo zákulisia

BRATISLAVA / V televízii JOJ všetci milujú talenty a v najväčšej televíznej šou na Slovensku a v Česku ich hľadajú už siedmy krát. Každý rok je to síce trochu iné, ale zopár vecí je nemenných. Napríklad stolička režiséra. Česko-Slovensko má talent sa bez Jeffa Minaříka nedá predstaviť.

Sedem sezón znie neuveriteľne, aj keď Briti ich majú dokonca už 11. Česko-Slovensko má talent sa rozvíja z roka na rok a rovnako tím je každým rokom viac ostrieľaný. "Je to ako s kuchárom, keď už siedmi raz varí guláš, mal by byť už dobrý," s úsmevom uviedol režisér. A hoci by sa mohlo zdať, že po toľkých rokoch, už môže začať nudiť realizačný tím, opak je pravdou. "Formát je natoľko zaujímavý, že každý rok niečim prekvapí," povedal Jeffo Minařík. 

Diváci už pred obrazovkami pozorne sledovali predchádzajúce série a približne už asi aj tušia, čo by mohlo uspieť v súťaži a čo nie. "Každý rok prichádzajú ľudia s rôznymi zaujímavosťami a my potom rozmýšľame, ako by sme ich správne odprezentovali a aj keď príde niekto robiť stand-up s básničkami, musíme vymyslieť, ako to uchopiť," vysvetľuje režisér. 

​Prvé časti šou sú zo záznamu, avšak finále ide naživo a tomu sa musí prispôsobiť aj celá realizácia súťaže. "Naživo je únavné v tom, že všetko veľakrát dopredu skúšame, aby to v deň vysielania bolo bezchybné. Keď točíme na záznam, ešte vždy máme možnosť záznam korigovať v strižni," objasnil Jeffo. A ako sám dodáva, stalo sa aj také, že nejaké číslo bolo treba zopakovať, pretože nie vždy kameramani stíhajú ponaháňať najmä tie akrobatické čísla. 

Aj samotného režiséra zvykne zaujať číslo, avšak nesmie sa nechať strhnúť emóciami a zabúdať na svoju prácu. "To by musela byť už veľká pohoda, aby som mohol v hlave niekde uletieť. A najmä keď niečo točíme na viackrát, tak už všetci vedia, ako majú postupovať a vtedy si môžem dovoliť poľaviť," dodal s dôverou režisér. 

O Jeffovi Minaříkovi je známe, že je veľký detailista a a preto všetci sa snažia robiť svoju prácu čo najlepšie, aby nemusel zbytočne zvyšovať hlas. 

Tento rok došlo nielen k výmene moderátorskej dvojice, ale aj jedného z porotcov. A hoci chémia a profesionalita je u všetkých očividná, najväčšie obavy vznikali z toho, ako na zmeny zareaguje publikum. "Každá zmena vyvolá nejaké reakcie. Nikto nemá iba fanúšikov, ale sú tam aj nenávistníci, ktorí píšu všelijaké komentáre a keď si to moderátori prečítajú, tak ich to potom mrzí. A je to psychicky náročné, no človek sa s tým musí naučiť žiť," objasnil zmeny režisér. 

Veľmi často sú v Česko-Slovensko má talent aj kúzelnícke triky a na 14 kamerách je naozaj jednoduché odhaliť trik. "ľudia sú už tak dobrí, že veľakrát až v postprodukcii si to pomaly púšťame a snažíme ich odhaliť," smeje sa Jeffo Minařík.

Samotný režisér sa neodváži tipnúť, kto by mohol byť víťazom. Talentov je vraj tento rok toľko, že porota a aj diváci budú mať veľmi ťažkú úlohu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy