Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Napadol prvý sneh. Sypači si nepamätajú takú skorú nádielku
Zdielať na

Napadol prvý sneh. Sypači si nepamätajú takú skorú nádielku

ŠTRBSKÉ PLESO / Pod Tatrami je poriadne chladno a bielo. Včera začalo snežiť aj na Štrbskom plese. V pohotovosti sú už i popradskí cestári. Zimnú sezónu na cestách odštartovali tento rok o mesiac skôr. Prvé sypače zrejme vyrazia do terénu už v utorok v noci.

V pondelok sa zabelelo iba vo vyšších polohách, hranica sneženia sa ale s prichádzajúcim večerom posúvala stále nižšie. Možno sa ani nenazdáme a snežné delá na Štrbskom plese už nebudú pokojne odpočívať. Zatiaľ ich ale iba dávali dokopy, kým príde ich čas. Aj keď, dostatočne zimne a mrazivo to vyzeralo už v posledných dňoch. "Dnes to bolo naozaj dosť drsné, ale je to príjemné," uviedla turistka z Čiech. "Je tam veľa snehu, aj slnko a aj zima. Ale zima nás neprekvapila, my sme naobliekaní," dodal ďalší turista. 

​Turisti boli v utorok naozaj oblečení a obutí ukážkovo. Mnohí sledovali predpovede počasia a do kufrov si pribalili teplé veci. Aj keď verili, že sa ešte budú môcť venovať letným aktivitám. "Ja som si pribalil bicykel, aby som sa mohol bicyklovať, ale to je teraz odložené," povedal miestny turista. 

Pod Tatrami sa očakáva mrazivá noc a je dosť pravdepodobé, že z kopy štrku na posýpanie ubudne poriadne kusisko. "Budú mínusové teploty, tak očakávame že budeme musieť vozovky posypať," informoval Marián Barilla, riaditeľ správy a údržby ciest v Poprade. 

Zimný režim popradských cestárov štartuje pre chladné počasie o mesiac skôr. "Je to naozaj prvýkrát, čo takto skoro začneme s posýpaním," dodal Marián Barilla.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy