Polojasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Leto stále nekončí, takto bude cez víkend
Zdielať na

Leto stále nekončí, takto bude cez víkend

BRATISLAVA / V piatok cez naše územie začal prechádzať zvlnený studený front. Prejavil sa prehánkovou a búrkovou činnosťou najmä v severných hornatých častiach krajiny. Bolo slnečno, na východe stále ešte tropických 30°C.

Studené zvlnené frontálne rozhranie sa bude cez naše územie presúvať v ďalších hodinách na východ. Znamená to, že noc bude oblačná, prechodne až zamračená, s prehánkami, alebo aj búrkami, najmä vo východnej polovici krajiny. Teplota poklesne na 17 až 12°C.

Sobota bude polooblačná, ale na severe a východe prevažne oblačná a tu ešte miestami aj so zrážkami. Teplota dosiahne príjemné hodnoty teploty, od 22 do 27°C, na severe a východe miestami okolo 20°C. Vietor severozápadný, do 25-30km/h.

Nedeľa už bude v chladnejšom vzduchu, slnko bude prevládať. Teplota sa bude pohybovať v intervale 18 °c na severe 26°C na juhu.

Pondelok bude slnečný, zväčšená oblačnosť najmä v hornatých častiach krajiny, zrána hmlisto. Denná teplota sa zdvihne na 21°C na severe 28°C nám teplomer ukáže na juhu.

Leto ešte stále nekončí, ešte môžeme počítať s teplotou až 30°C, takto teplo by sme mali mať napr. v stredu a vo štvrtok, keď už bude astronomická jeseň stáť vo dverách.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy