Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Západ a východ čaká rozdielne počasie. Teploty ale zostávajú
Zdielať na

Západ a východ čaká rozdielne počasie. Teploty ale zostávajú

BRATISLAVA / Horúce letné dni náhle vystriedalo jesenné počasie. Hoci leto oficiálne ešte neskončilo, prvý septembrový deň sa ukázal ako zamračený. Teploty sú ale stále vysoké. V nedeľu a prvý septembrový týždeň čaká Slovensko premenlivé počasie.


Sobota je na západe oblačná až zamračená, na mnohých miestach prší, ba priam máme aj búrky. Na východe je slnko a teplejšie. Teplomer nám ukazuje od 20°C pri zrážkach na západe až po 31°C ma krajnom východe .Počasie v sobotu sa už nezmení, zostane to pekne podelené na západ a východ.

Počasie bude aj v nedeľu rozdelené na západ a východ. Stále bude totiž viac oblakov, zrážok na západe a viac slnka a aj vyššia teplota na východe. Nedeľa bude mať teplotu od 20-26 na severe a západe, po 27 až 33 °C na východe. Vietor slabý, ale pri búrkach bude zosilovať. 
Začiatok nového pracovného týždňa a aj nový školský rok bude prevažne oblačný, prechodne až zamračený  a na mnohých miestach bude pršať, vyskytnú sa aj búrky. Teplota bude od 22 na severozápade a krajnom západe po 30-31 °C na juhovýchode.
Aj ďalšie dni budú so zrážkami na mnohých miestach, oblakov bude ubúdať iba pomaly. Teplota sa bude ale držať na príjemných 23 až 29°C.
Ak premýšľate nad dovolenkou v teplých krajoch, stále máte ešte možnosť ísť na pobrežie južného Jadranu, Stredozemného mora, alebo Čierneho mora. Len sever Jadranu bude mať na začiatku nového mesiaca viac oblačnosti, zrážok a aj ochladenie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy