Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
VIDEO, aké ste ešte nevideli: Babička (78) neuveriteľným spôsobom zdoláva divokú rieku, aby si nakúpila
Zdielať na

VIDEO, aké ste ešte nevideli: Babička (78) neuveriteľným spôsobom zdoláva divokú rieku, aby si nakúpila

CHUST / Babička z Ukrajiny zdoláva divokú rieku neuveriteľným spôsobom - nasadne na drevené koryto, ktoré je pripevnené na oceľovom lane a letí na druhý breh. Túto súkromnú lanovku zostrojil ešte jej nebohý manžel.

Cesta k domu pani Christiny vedie iba z jednej strany- cez starý drevený most. Vyše polhodiny potom trvá cesta po úzkom chodníku na brehu rieky. 78- ročná žena žije tak skromne, že si to už v dnešnej dobe mnohí ani nevedia predstaviť. Navyše, od dediny, kam potrebuje pravidelne chodievať do obchodu ju delí hlboká rieka. Tú však Christina zdoláva adrenalínovým spôsobom.

Jej manžel drevenú lanovku vyrobil ešte pred 50 rokmi. Keď sa zrazu v strede lanovky zastavila, po oceľovom lane sa ďalej pohla iba pomocou vlastných rúk. "Ja by som na to nešiel, pretože sa bojím. Je to veľmi nebezpečné," povedal sused. Rieka podľa miestnych má hĺbku okolo 4 metrov.

"Nebojím sa, veď takto chodievam už dlhé roky. Ale dubové dosky už treba vymeniť," povedala dôchodkyňa. Skratkou na podomácky vyrobenej lanovke je Christina v dedine za pár minút. "Tašku, batožinu - všetko si tu nakladiem a potom si sadnem aj ja," dodáva. 

Odvážna babička žije od manželovej smrti sama. Tvrdí, že nik z dediny si na lanovku nesadne. Má troch synov a dvoch vnukov. Keď boli malí, vozila ich touto lanovkou do školy. "Viete, človek si zvykne na všetko. Chodiť dookola je pre mňa únavné, veď ste sami videli, ako to je ďaleko," povedala nakoniec. 

Pozrite si archívnu rpeortáž o unikáte v Liptovskom Mikuláši. Lanovku majú v centre mesta: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy