Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
VIDEO: Mladík pod vplyvom alkoholu nabúral. Nič si nepamätá, no nerozvážnosť ľutuje
Zdielať na

VIDEO: Mladík pod vplyvom alkoholu nabúral. Nič si nepamätá, no nerozvážnosť ľutuje

Urobil síce veľkú nerozvážnosť a hazardoval so životmi, ale je mu to ľúto. Osemnásťročný mladík si s dvoma promile alkoholu sadol za volant a havaroval. Vraj si nič nepamätá a auto chcel iba trošku posunúť na parkovisko.

Cestu 18-ročného mladíka zastavil strom. Ku kolízii došlo okolo pol druhej nadránom. Vraví, že po odchode od kamarátov dostal okno a prebral sa až po náraze do stromu. Podľa polície chcel v jazde pokračovať, no mladík to vysvetľuje inak. "Nechcel som pokračovať inde, len som chcel, aby sa auto spratalo na najbližšie parkovisko, tu býva babka," hovorí obvinený vodič. 

Podľa jeho slov mu je ľúto, že do auta vôbec sadol. "Hrozne mi je ľúto, že som sadol do auta. Vlastne si ani neuvedomujem, že som do neho sadol a prečo som tam sadol. Ďakujem, že sa nikomu nič nestalo, že nikto nie je zranený. Uvedomujem si, čo všetko sa mohlo stať a som rád, že to bol iba strom," dodal s tým, že s alkoholom skončil. 

Mužovi v dychu namerali takmer dve promile alkoholu. "Bol obvinený z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," uviedla policajná hovorkyňa v Prešove Jana Ligdayová. Vodičský preukaz mu zadržali a stíhajú ho na slobode.

Policajné štatistiky hovoria, že počas prázdnin sa počet nehôd s vodičmi pod vplyvom alkoholu zvyšuje oproti bežnému roku o viac ako štvrtinu. "Za prvých päť mesiacov tohto roka policajti riešili bezmála 4 tisíc prípadov alkoholu za volantom," povedala policajná hovorkyňa Denisa Baloghová. 

Jedným z nich bol aj tento 51-ročný vodič na sídlisku v Humennom. Nabúral do odstaveného auta. V krvi mal podľa polície viac ako dve promile.

Pozrite si celý rozhovor s vodičom.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy