Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
FOTO: V Novom meste nad Váhom protestujú ľudia proti cirkusu
Zdielať na

FOTO: V Novom meste nad Váhom protestujú ľudia proti cirkusu

Archívna reportáž

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM / Aktivisti, ktorí nesúhlasia so zaobchádzaním zvierat v cirkusoch, sa zišli pred jedným hodinu pred predstavením a s transparentmi v rukách vítali jeho návštevníkov. Robiť tak chcú každý deň, dokým atrakcia neopustí ich mesto.

Asi 20 ľudí sa zišlo o 17:00 pred cirkusom, ktorý hosťuje v Novom Meste nad Váhom. Na mieste bola pre istotu aj mestská polícia, ktorá kontrolovala priebeh protestu. Aktivisti nesúhlasia so zaobchádzaním zvierat v cirkusoch a preto sa rozhodli vyjadriť svoj nesúhlas hodinu pred predstavením.

V ruke držali nápisy ako "Zvieratá nie sú klauni" alebo "Netlieskajme strachu, nesmejme sa bolesti". S protestami budú pokračovať ešte dva dni, vždy hodinu pred predstavením. 

Zrovna v pondelok došlo v Nových Zámkoch k incidentu, kedy sa 16-ročné dievča z diskotéky vybralo do cirkusu. Posilnená alkohol chcela pohladkať tigra. Neskončilo to veľmi šťastne. So zranenou rukou skončila v nemocnici.

O krutom zaobchádzaní so zvieratami v cirkusoch sa hovorilo už veľa. Jeden veľmi extrémny sa stal neďaleko Prahy. Pri razii v cirkusantskej rodine našli v dome zastreleného tigra, ale aj víno zo šeliem. Pozrite si archívnu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy