Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Počas prechádzky im zastrelili psa. Majiteľ podal trestné oznámenie
Zdielať na

Počas prechádzky im zastrelili psa. Majiteľ podal trestné oznámenie

MOŠOVCE / Rodina Chrenovcov z turčianskej obce Mošovce prišla o svojho psa krutým spôsobom. Počas večernej prechádzky ho niekto zastrelil. Majiteľov otec, ktorý sa so psom prechádzal, bol pritom len pár krokov od miesta streľby. Rodina už podala trestné oznámenie a prípadom sa zaoberá aj polícia.

Rodina prišla o jedného zo svojich miláčikov, sú presvedčení o tom, že strieľal profesionál. "Všetky okolnosti nasvedčujú tomu, že to bola poprava toho psa," vraví jeho majiteľ Tomáš Chreno. 

Tomášov otec venčil sučku nemeckého ovčiaka Zoe, tú mal na vôdzke a kríženca kaukazáka a moskovského strážneho psa na voľno. Hodor však nikdy nikomu neublížil, zver neplašil a ľudí miloval. Karol bol od neho iba pár metrov, keď zaznel výstrel. "Zľakol som sa po výstrele a počul som odchádzať auto," spomína. 

Guľka však mohla zasiahnuť aj Karola. "Strieľal aj rovno oproti môjmu otcovi a domom," hovorí syn Tomáš. Podľa Zuzany Badovej, vedúcej kancelárie obvodnej poľovníckej komory, to v poriadku nie je: "Poľovník si musí vždy uvedomiť, ktorým smerom strieľa. Nesmie nikoho ohroziť na živote."  

Na prípade už pracuje kriminálna polícia. "Trestné oznámenie som podal preto, lebo mi zastrelil psa na ceste a pri mojom pozemku," vraví Karol. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade. Muž najskôr zaútočil na svojho otca a družku, potom škrabkou na zemiaky zabil psa: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy