Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Po zrážke auta s kamiónom vyhasli dva životy
Zdielať na

Po zrážke auta s kamiónom vyhasli dva životy

Archívna reportáž

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU / Hasiči v utorok podvečer zasahovali pri tragickej dopravnej nehode. Kamión sa zrazil s osobným autom neďaleko dediny Dežerice. Na mieste vyhasli aj dva ľudské životy. Hasiči sa vyjadrili, že pohľad na mŕtvu vodičku ich šokoval.

K vážnej dopravnej nehode došlo na štátnej ceste č. I/9 v katastri obce Dežerice, okres Bánovce nad Bebravou. Podľa doterajších zistení k dopravnej nehode došlo tak, že 54-ročná Ingrid smerovala z Topoľčian na Trenčín, kde na ceste z neznámych príčin zišla do protismeru. V tom momente došlo k zrážke s nákladiakom. Man s návesom riadil 47- ročný vodič z Bieloruska. 

Spolujazdkyňa bola v bezvedomí, ale žila. Pohľad na vodičku Chevroletu však šokoval aj skúsených hasičov. "Toto bolo veľmi kruté, úplne zdevastovaná postava tej vodičky, ktorú sme potom vystrihovali," opísal stav ženy veliteľ zásahu z hasičského zboru Stanislav Ondrejka. Dcéru, ktorá sedela s mamou v aute previezli do nitrianskej nemocnice. "Dvadsaťtriročná ročná dcéra vodičky podľahla zraneniam pár hodín po dopravnej nehode," oznámila policajná hovorkyňa Elena Antalová. 

Bieloruský kamión bol v čase zrážky prázdny a skončil v poli. V kabíne sa okrem vodiča viezla aj jeho 12 ročná dcéra. Obaja vyviazli bez zranení.  "Štyridsaťsedemročný vodič nákladného vozidla bol podrobený dychovej skúške. Jej výsledok bol negatívny. Či pred jazdou požila alkoholické nápoje 54-ročná vodička bude zisťované pri súdnej pitve," uviedla polícia. 

Na havarovaných vozidlách vykonali hasiči protipožiarne opatrenia. Z nákladného vozidla vytekali prevádzkové kvapaliny, ktoré hasiči zachytávali do zberných nádob. Cesta bola uzavretá v oboch smeroch. Nehoda, jej okolnosti a príčina sú v štádiu vyšetrovania. 

noviny.sk

Nehodu budeme aktualizovať. Na mieste je reportér TV JOJ Pavol Čertík.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy