Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Mierne ochladenie vystrieda horúce počasie. Leto sa nelúči
Zdielať na

Mierne ochladenie vystrieda horúce počasie. Leto sa nelúči

BRATISLAVA / Po miernom ochladení v sobotu a aj v nedeľu sa opäť obnoví prúdenie veľmi teplého vzduchu k nám. Horúčavy sa teda vrátia.

Nedeľa sa nesie v pokojnom duchu. "Je slnečno, teplota je nižšia ako po uplynulé dni a sme bez zrážok. Mohli by sme povedať, že je typický letný slovenský deň," hovorí meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová. Ale s novým pracovným týždňom sa vrátia vysoké denné teploty späť. Pondelok bude jasný, polojasný, k večeru na západe bude pomaly oblakov pribúdať. Zrána pozor na hmly či nízku oblačnosť. Denná teplota bude od 25 na severe po 33 na juhu.

Už v noci na utorok sa na západe objavia prehánky, ale aj búrky. Bude to predzvesť studeného frontálneho rozhrania. Cez deň pri zväčšenej oblačnosti počítajme s prehánkami a búrkami na mnohých miestach krajiny. Bude ale teplo, južná polovica Slovenska od 29 do 35°C, najteplejšie by malo byť na krajnom juhovýchode. Severná polovica bude chladnejšia, od 23 do 29°C. Pri búrkach sa môže vyskytovať aj silný vietor, intenzívne zrážky a aj krupobitie.

Od stredy do nedele sa budú zrážky vyskytovať ojedinele a bude sa pozvoľna otepľovať. "V stredu maximum teploty od 23 do 30, ale v sobotu a v nedeľu z dnešného pohľadu by sa mala maximálna teplota pohybovať od 26 na severe po 33°C na juhu," dodáva Jarošová. 

Teplo by malo byť aj v noci , nížiny opäť 20°C, chladnejšie noci očakávajme na severe a v dolinách a kotlinách, kde by mala teplota v noci poklesnúť na 16 až 10 °C.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy