Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Dvaja kamaráti dali výpoveď a plánujú cestu po Európe
Zdielať na

Dvaja kamaráti dali výpoveď a plánujú cestu po Európe

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Namiesto klasickej dovolenky, rok a pol dlhé prázdniny. Toto si naordinovali dvaja Spišiaci. Prakticky zo dňa na deň dali v práci výpoveď a vyrazili za dobrodružstvom po Európe. Domov sa vraj vrátia až potom, keď navštívia 46 krajín.

Celý nápad so životnou zmenou prišiel v zime. Lukáš mal po ceste do práce menšiu nehodu. Síce sa mu nestalo nič, no vtedy zistil že život, v ktorom sa naháňa z práce domov a naspäť, ho nebaví.

"Skúsiť niečo nové, možno získať nový pohľad na svet a odísť trošku z toho stereotypu. Možno toto je možnosť robiť každý deň niečo iné. Že nie ej to stále to isté," hovorí Lukáš Stanislav. S nápadom sa podelil so svojím kamarátom Tomášom. Začali kuť plán a sním aj rozbehli prípravy

Mladíci zo Spiša si na prvý pohľad pripravili obyčajnú dodávku. Po dvojmesačnej práci sa zmenila na malý bytík. "Najprv čo sme museli, poodoberať tie všetky plasty, čo tu boli. Bolo to dosť znivorené, keďže sa používala na prenášanie nejakého nákladu," dodáva kamarát Tomáš Čekovský. 

Pribudli tak úložné priestory, postele, práčka. Všetko si to vyrábali na takpovediac kolene. V dodávke prežijú stovky dní, myslieť museli na všetko

Spišiaci tak dali dokopy pártisicový rozpočet. A v úvodzovkách naplánovali cestu. Totiž nikde sa neponáhľajú. Majú iba základný plán, kadiaľ budú smerovať.

"Pocity sú na prvom mieste. Čiže keď budem chcieť ostať na jednom mieste a keď nebudem chcieť ostať, tak pôjdem preč. Nás skôr láka vidieť to, čo bežný turista nevidí," dodáva Stanislav. 

Rodiny a kamaráti dvojicu cestovateľov naživo uvidia až o rok a pol. Kým dobrodružstvo neskončí doma sa neukážu. Dovtedy im ostávajú na ich sledovanie iba sociálne siete. Z domoviny vyrazili do Poľska a plánujú mieriť na severské krajiny.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy