Jasno
23°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Stosedemdesiat šteniatok prosí o pomoc. Hľadajú sa urgentne dočasky
Zdielať na

Stosedemdesiat šteniatok prosí o pomoc. Hľadajú sa urgentne dočasky

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Československý kastračný spolok prosí o pomoc s dočasnou opaterou o šteniatka, ktoré boli odobraté z osád. Ak nenájdu ľudí, ktorí by sa o nich postarali ešte tento týždeň, budú vrátené v nedeľu do osád.

Československý kastračný program spustilo už pred pár rokmi Združenie za práva zvierat. Je to jedno z prvých občianskych združení na pomoc zvierat s transparentným financovaním, kde prispievatelia môžu jasne vidieť, ako boli ich finančné dary použité. Momentálne organizácia žiada o pomoc pre približne 170 šteniatok, ktoré boli odobraté z osady. 

Šteniatka si síce nie je možné osobne vyzdvihnúť, kedže sú členovia organizácie priamo v osadách a majú plné ruky práce počas samotnej akcie. "Do dočasiek sú rozvážané na základe telefonickej dohody a špecifikácie dočaskára, ktorý si môže k sebe dočasne zobrať aj viacero psíkov po dohode s dobrovoľníkmi," informovala Bronislava Búryová, dobrovoľníčka Československého kastračného programu. V priebehu soboty a nedele budú psíkovia prevážaní z východného Slovenska až do Bratislavy. Počas tejto prepravy budú vybraní jedinci odovzdaní do rúk opatrovateľov. 

Dočaskár podpisuje zmluvu, je informovaný o podmienkach dočasnej opatere a počas celej doby opatery je v kontakte s dobrovoľníkom z organizácie, s ktorým rieši pripadné ťažkosti až po adopciu alebo presun psíka.

Keďže sa jedná o veľmi malých psíkov, nie je možné ich umiestniť do útulkov, kde by sa mohli nakaziť rôznymi vírusmi a uhynúť. "V prípade ak sa nenájde pre psíkov miesto s dočasnou starostlivosťou, samčekovia sa budú musieť vrátiť späť do osád," dodala Bronislava Búryová.

Kontaktovať môžete priamo organizátorov prostredníctvom správy na sociálnej sieti https://www.facebook.com/KastracnyProgram/, kde nájdete aj ďalších zo 170 psíkov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy