Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Mladík (21), ktorý tehlou usmrtil malé šteňa, je už za mrežami
Zdielať na

Mladík (21), ktorý tehlou usmrtil malé šteňa, je už za mrežami

RIMAVSKÁ SOBOTA / Muž, ktorý kruto zabil šteňa, je vo väzbe. V utorok tak rozhodol sudca v Rimavskej Sobote. Árpád (21) sa totiž iba deň po tomto ohavnom čine dopustil ďalšieho trestného činu. Podľa svedkov napadol syna svojej sestry.

Mladík pred týždňom bezdôvodne usmrtil 6-mesačného kríženca vlčiaka. Najskôr ho pohladkal, potom ho po hlave dovtedy udieral tehlou, kým pes nezomrel. Na vlastné oči to cez okno videl majiteľ psa. "Ja som 60-ročný, bál som ísť von. Lebo keď zabije psa, tak zabije aj človeka."

O deň neskôr mal napadnúť 8-ročného syna svojej sestry. Našťastie zakročil jeho otčim a chlapcovi sa nič vážne nestalo. V dedine z neho mali strach. "Agresívne vyskočil, chytil ho pod krk a ťahal ho," opisuje, čo sa stalo otčim chlapca. Dvadsaťjedenročného mladíka v sobotu obvinili z obidvoch trestných činov a to z prečinu týrania zvieraťa a z prečinu výtržníctva.

Najskôr bol na psychiatrii, potom ho so súhlasom lekára umiestnili do policajnej cely. "Obvinený môže byť za tieto skutky potrestaný odňatím slobody na 6 mesiacov až 3 roky," informuje policajná hovorkyňa Mária Faltániová. Keďže podľa prokurátora existovala obava, že muž bude pokračovať v trestnej činnosti, podal na súd návrh na jeho väzobné stíhanie.

Sudca okresného súdu prikývol a mladíka poslal za mreže. "Rozhodnutie nie je právoplatné, nakoľko obvinený podal sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať krajský súd," dodáva hovorkyňa krajského súdu Nina Spurná. 

Pozrite si archívnu reportáž o prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy