Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Na kúpalisku ukradli českému páru rezne. Situáciu riešila polícia
Zdielať na

Na kúpalisku ukradli českému páru rezne. Situáciu riešila polícia

Archívna reportáž

PODHÁJSKA / Preventistky z policakného zboru riešia počas leta mnohé prípady, ktoré by sa v bežný deň neudiali. Ľudia, ktorí prídu relaxovať sú často nedočkaví a nemyslia na to, ako si ochrániť veci pred zlodejmi. Tentokrát museli riešiť aj prípad ukradnutých rezňov.

Počas leta pribúdajú prípady, kedy policajti neriešia len prekročenie rýchlosti alebo rôzne napadnutia. Množia sa aj záležitosti spojené s rekreantmi na kúpaliskách alebo v rôznych oddychových zónach. 

Policajti z Oddelenia komunikácie a prevencie Krajského riaditeľstva PZ v Nitre navštevujú v pravidelných intervaloch kúpaliská, ale ich funkcia je skôr prevenčná. Upozorňujú návštevníkov na to, že si majú dávať pozor na veci, ktoré nechávajú na dekách, ale aj na tie, čo majú relatívne ukryté v autách. 

Preventistky z policajného zboru v Podhájskej riešili aj kuriózny prípad manželského páru z Českej republiky. Počas služby na kúpalisku im oznámili, že manželom niekto z deky ukradol rezne, ktoré si priniesli na obed. Zlodej využil príležitosť, kým sa pár kúpal vo vode a rezne bez stopy zmizli. Hoci sa tento prípad nevyriešil, preventistky naďalej pokračovali vo svojej práci

Pred areálom upozornili policajtky štyri ženy, ktoré si naukladali kabelky s peniazmi a osobnými dokladmi do kufra auta a chceli ich tam nechať počas celej doby strávenej na kúpalisku. Rovnako upozornili aj muža, ktorý si z roztržitosti, ako sám priznal, nechal doklady na palubnej doske. 

Kúpaliská sú už otvorené, pozrite si reportáž o tom, kde sa môžte ísť schladiť. 

Zdielať na

Súvisiace články