Polojasno
17°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Občianske združenie sprostredkovávalo kúpaliskám plavčíkov, podľa polície nelegálne zarobilo státisíce
Zdielať na

Občianske združenie sprostredkovávalo kúpaliskám plavčíkov, podľa polície nelegálne zarobilo státisíce

BANSKÁ BYSTRICA / Banskobystrická polícia vyšetruje aktivity občianskeho združenia Vodná záchranná služba. A to v súvislosti so zločinom neoprávneného podnikania. Občianske združenie malo za odplatu poskytovať kúpaliskám, či aquaparkom služby plavčíkov po celom Slovensku. Podľa doterajšieho vyšetrovania malo mať združenie z neoprávneného podnikania príjem v státisícoch eur.

Občianske združenie Vodná záchranná služba malo uzatvárať zmluvy už od mája roku 2013. Na viacerých vodných plochách, kúpaliskách a aquaparkoch zabezpečovali plavčíkov, ktorí dohliadali na návštevníkov, za čo inkasovali peniaze.

"Tento prípad vyšetrujeme ako zločin neoprávneného podnikania," uviedla pre TV JOJ policajná hovorkyňa Petra Kováčiková.

Občianske združenie však bude mať problémy aj so sociálnou či zdravotnou poisťovňou. Od apríla tohto roku neposlalo totiž za svojich zamestnancov žiadne mesačné výkazy.

So zamestnancami plavčíkmi mali mať uzavreté dohody o vykonaní práce, výpaty dostávali z účtu občianskeho združenia ale aj v hotovosti. Podľa vyšetrovania za nich neplatili žiadnu daň.

"Občianske združenie malo mať z tohto neoprávneného podnikania príjem vo výške viac ako 730 000 eur," upresnila policajná hovorkyňa.

Polícii sa prihlásili niekdajší zamestnanci, ktorí dokonca nedostali výplaty. O stanovisko sme žiadali aj občianske združenie, na svojej internetovej stránke majú kontakt len na infolinku, no mobil nikto nedvíhal.

Združenie stále ponúka kurzy plavčíkov, potápania, či prvej pomoci. Podľa polície však majú podlžnosti aj za ubytovanie svojich vtedajších zamestnancov. "Prosíme občanov ktorí by boli v tejto veci poškodení alebo svedkovia nech sa polícii ozvú," vyzvala prípadných svedkov Petra Kováčiková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy