Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Pri tragickej nehode nákladného auta a dodávky zomrel jeden človek
Zdielať na

Pri tragickej nehode nákladného auta a dodávky zomrel jeden človek

VRANOV NAD TOPĽOU / V sobotu v noci sa stala pri obci Nižný Hrabovec v okrese Vranov nad Topľou smrteľná nehoda. Pri zrážke nákladného auta a dodávky zomrel jeden človek a traja sa ťažko zranili. Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky a cestu uzavreli.

K tragickej nehode došlo v sobotu večer približne o 23:00 za obcou Nižný Hrabovec v okrese Vranov nad Topľou. Na ceste sa tam zrazilo nákladné auto s modrou dodávkou, ktorá smerovala na Ukrajinu.

"Pravdepodobnou príčinou dopravnej nehody je prejazd motorového vozidla do protismeru a následný čelno-bočný náraz s oprotiidúcim nákladným motorovým vozidlom," uviedol pre TV JOJ riaditeľ Okresného dopravného inšpektorátu Dušan Vološin.

Skončili v nemocnici

"Po príchode na miesto zásahu boli vo vozidle štyri zranené osoby, ktoré sme postupne vyslobodili z vozidla. Tri osoby zranené, jedna žiaľ zraneniam podľahla. Po odovzdaní zranených osôb zdravotníkom, sme zabezpečili vozidlá proti vzniku požiaru. Uniknuté prevádzkové kvapaliny sme posypali absorbčným materiálom," uviedol na mieste nehody pre TV JOJ veliteľ zásahu HaZZ Vranov nad Topľou Martin Magura. Podľa informácií TV JOJ sedel muž, ktorý zomrel pri nehode, na zadnom sedadle.

Dvoch zranených previezli do nemocnice vo Vranove nad Topľou a jedného do humenskej nemocnice. Vodič, ktorý šoféroval nákladné auto, vyviazol po nehode bez zranení. Policajti mu dali na mieste nehody fúkať, prítomnosť alkoholu u neho nezistili. Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky - 9 príslušníkov HaZZ z Michaloviec a Vranova. 

Tragická dopravná nehoda v obci Nižný Hrabovec

Tragická dopravná nehoda v obci Nižný Hrabovec

Polícia Slovenskej republiky

​Zasahovali aj colníci

Vodičovi dodávky, ktorý skončil v nemocnici, odobrali krv na zistenie prítomnosti alkoholu v krvi. V dodávke sa viezli štyria Ukrajinci, ktorí sa vracali späť domov na Ukrajinu. V nákladnom aute sedel vodič, ktorý viezol elektroinštalačný materiál smerom do Martina.

Na miesto nehody bol privolaný znalec z odboru dopravy. Kvôli zapečatenému nákladu prišli aj colníci, ktorí celý náklad skontrolovali a zaistili. Okolnosti nehody polícia vyšetruje.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy