Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Podvodníci opäť okrádajú dôchodcov. Dve ženy prišli o svoje úspory
Zdielať na

Podvodníci opäť okrádajú dôchodcov. Dve ženy prišli o svoje úspory

LUČENEC / Podvodníkom sa stále darí okrádať dôchodcov. Dve dôchodkyne z okresu Lučenec prišli spolu o takmer 3 tisíc eur. Polícia však eviduje aj prípady, keď starší ľudia na klamstvo nezareagovali.

Chceli ich oklamať, no dôchodkyne sa nachytať nedali. Iba v piatok dopoludnia zaznamenala veľkokrtíšska polícia dva pokusy podvodov na senioroch. Je však viac než pravdepodobné, že páchatelia budú skúšať ďalej.

Polícia preto opätovne varuje dôchodcov, aby cudzím ľuďom nedávali svoje úspory. "A aby si túto informáciu vopred riadne preverili, alebo ihneď kontaktovali políciu na známom čísle 158," upozorňuje policajná hovorkyňa Petra Kováčiková.

Chcú tisíce eur

Podvodníci kontaktujú starších ľudí telefonicky a predstavujú sa ako ich blízki príbuzní. Dôchodkyni sa predstavil, že je jej vnuk. "Áno, Viktor. Ešte aj to povedal, že Viktor a ja mám Viktora vnuka," uviedla pre TV JOJ oklamaná dôchodkyňa.

Ako dodala policajná hovorkyňa Petra Kováčiková, podvodníci žiadajú od dôchodkýň peniaze pod zámienkou kúpy auta či bytu. Chcel až 10 tisíc eur.

Sedemdesiatšesťročná žena nachystala do obálky 1 600 eur a o pár minút neskôr ich už odovzdala cudziemu mužovi, ten prišiel priamo pred jej dom. Až keď neznámy odišiel, zavolala vnukovi a zistila, že ide o podvod.

Cudzieho muža pustila do dvora aj dôchodkyňa z Lučenca. Tvrdil jej, že priniesol peniaze pre jej syna, ale potrebuje vydať. Bola to však len zámienka.

"Páchateľ vytrhol poškodenej dôchodkyni obálku s peniazmi, čím jej spôsobil škodu 950 eur," dodala Mária Faltániová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy