Jasno
17°
Bratislava
Viola
18.5.2024
NDS upozorňuje vodičov: Pripravte sa na dlhodobé dopravné obmedzenia
Zdielať na

NDS upozorňuje vodičov: Pripravte sa na dlhodobé dopravné obmedzenia

BRATISLAVA / Národná diaľničná spoločnosť upozorňuje vodičov na dlhodobé dopravné obmedzenia a zmenu značenia. Týkať sa budú dvoch miest Slovenska, a to Bratislavy a Trstenej.

NDS v piatok od 23.00 hodiny čiastočne uzavrie diaľnicu D2 v úseku mosta Lafranconi nad Nábrežím arm. gen. L. Svobodu. Dôvodom je plánovaná výmena mostných záverov. Obmedzenie bude teda medzi tunelom Sitina a križovatkou Bratislava – Mlynská dolina. Obmedzenie premávky by malo byť až do soboty 11. augusta do 10.00 hodiny. 

 "Stavebné práce budú realizované v pravom jazdnom páse ,v smere na Petržalku, po poloviciach v dvoch etapách. Následne v ľavom jazdnom páse, v smere na Malacky, tiež v dvoch etapách. Doprava bude v každej etape vedená v jednom voľnom jazdnom pruhu okolo pracoviska a v druhom jazdnom páse bude doprava vedená v troch jazdných pruhoch," objasnila obmedzenie v Bratislave Národná diaľničná spoločnosť. 

Okrem dlhodobého obmedzenia v Bratislave sa chystá NDS na obchvate v Trstenej vymeniť staré dopravné značky za nové. Čiastočne obmedzia dopravu na úseku rýchlostnej cesty R3 Trstená. Výmena bude trvať od pondelka 2. júla do utorka 31. júla. 
Vodičov budú navigovať dočasné dopravné značky. "Novým dopravným značením sa pomenujú začiatky a konce rýchlostnej cesty R3. V smere od Tvrdošína bude označenie križovatky Trstená - západ, v smere od poľských hraníc Trstená - sever a križovatka Trstená sa premenuje na Trstená - centrum. To všetko v novej grafike a type písma TERN," vysvetlila NDS zmenu značenia. 

Vyššia bezpečnosť

V správe diaľničiari taktiež uviedli, že na privádzači R3 pri odlučovači ropných látok v smere na Tvrdošín zároveň dôjde k uzatvoreniu jednosmernej zjazdovej vetvy, kde dochádzalo k častým dopravným nehodám. Po novom budú vodiči jazdiť po obojsmernej vetve tak, ako jazdili kedysi po spustení rýchlostnej cesty R3 do prevádzky.

Pozrite si reportáž o zmene výšky pokút pre vodičov: 

Súvisiace články