Zatiahnuté
14°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Zrážka dvoch električiek. Na mieste sú desiatky zranených
Zdielať na

Zrážka dvoch električiek. Na mieste sú desiatky zranených

Zdroj: Blesk.cz/Jiří Marek

PRAHA / K veľkej dopravnej nehode došlo na koľajniciach pri Karlovom námestí v centre Prahy. Na Jačmennej ulici do seba narazili dve električky. Pri prudkom náraze sa zranilo 20 ľudí, prevádzka MHD je medzi I. P. Pavlova a Karlovým námestím zastavená.

K nehode došlo v piatok pred trištvrte na jednu popoludní. "Jedna z električiek stála na Jačmennej ulici smerom na Karlovo námestie na svetlách a druhá do nej vrazila zozadu," popísal policajný hovorca Jan Daněk. Lenže nešlo o žiadne "ťuknutie".

"Som v šoku, idem električkou a naraz hrozná rana. Bol tu dym a ľudia v panike. Boli zranení a tiekla krv. Všetci chceli ísť okamžite von, ale dvere nešli otvoriť. Chvíľu to trvalo,opísala drámu pre Blesk.cz cestujúca jednej z električiek. "Ľudia v šoku vybiehali. Mnohí hneď utekali do blízkych obchodov pre vodu, aby sa mohli napiť a upokojiť,dodala.

Približne dvadsať ľudí sa pri prudkom náraze zranilo. "Jedná sa o ľahké poranenia. Na mieste zasahuje päť posádok záchranárov, jedna lekárska posádka, inšpektor a špeciálne vozidlo Atego," informovala hovorkyňa pražských záchranárov Jana Poštová.

Električky medzi Karlovým námestím a I. P. Pavlova nejazdia. "Predpoklad obnovenia prevádzky je najskôr za pár hodín. Všetky električkové linky sú obojsmerne odkláňané cez Nuselské údolia, okrem linky 23, ktorá je ukončená v zastávke Podolská vodáreň," informoval dopravný podnik. Medzi námestím Mieru a Karlovým námestím je zavedená náhradná autobusová linka číslo X22.

Pred pár dňami zachytila v Bratislave električka ženu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy